Skip to main content

Landskapsbild: Snöigt vacker vinterlandskap

Väder: Molnighet 4/8, vindstilla 0 m/s, temp -3 grader

Distans: 111 km

Medeldistans: 98 km

Total distans: 785 km

Position: 1 mil söder om Sundsvall

Hälsa/känslor: Blev bra distans till slut. Nöjd och trött.

Övernattade vid en vacker kyrka och vaknade tidigt. Låg dock kvar i tältet ett par timmar och mös. Kom in i det lilla samhället Bollstabruk och hörde någon som upprepat busvisslade på mig. En vänlig herre som sett mig på TV under gårdagen. Han var vänlig att bjuda mig på fika efter att vi först frågat om de hade något gammalt. En gammal fralla hade de och frukosten var räddad. Väldigt trevlig personal var det och även väldigt trevliga kunder och jag tror jag samspråkade med alla. Cyklade sedan över Finnmarken som återigen bjöd på ödemark och mycket små vägar. Det gick otroligt långsamt att ta sig fram då vägarna var dåligt plogade, men sedan kom jag ut på en riksväg och kunde avverka resten av sträckan i snabbare tempo. Jag hade inte ätit något på hela dagen och var rejält hungrig. Inga restauranger jag provade hade gammal mat. Såg då en camping reception som hade öppet och möttes av två äldre bröder. Himlars vad trevligt vi hade det och jag blev kvar där i timmar. Massor av gammal mat hade de också. Lasagne, chipspåsar och äppelkaka! Och vilka historier de kunde berätta… Hade gärna stannat en vecka där för att få höra slutet på alla historier. De erbjöd mig sovplats i receptionen, men jag ville nå skolan jag ska besöka imorgon. Nu har jag slagit upp tältet på skolgården. Eleverna lär nog undra imorgon.

Klimatsmart mat:

Jag frågade min samarbetspartner 24hourmeals om hur de hanterar frågan med matsvinnet och blev väldigt glad över svaret:

24 Hour Meals slänger i princip ingen mat. Mat som vi inte kan sälja pga felmärkning eller kort datum skänker vi till välgörande ändamål. Nu senast i oktober 2017 skänkte vi bort ca 800 portioner med felmärkt Vegetarian bean pasta till tre olika scoutföreningar i södra Sverige.

Våra leverantörer jobbar hela tiden med att minimera sitt svinn då det såklart kostar pengar. Går t ex maten inte att omarbeta, efterbehandla eller sälja men är tjänlig så skänks den bort. Det som är otjänligt kasseras. // Daniel Lundkvist – Marknadschef 24hourmeals

Tankar om livet:

Är man tillfreds med sitt liv, lever sina drömmar och följer sin passion så mår man bra både fysiskt och psykiskt. Att vara sann mot sig själv. Då blir man en person som sprider god karma omkring sig, dvs bra energier. För att kunna göra detta måste man först och främst se till sig själv.

Offrar man sig själv och sina drömmar för andra så kommer man inte må bra. Resultatet blir att man sänder ut dålig energi och karma till sin närmaste omgivning.

Jag anser att det är var persons skyldighet att se till så att man Själv först och främst mår bra. Först då kan man på riktigt vara ett stöd och hjälpa andra.