Skip to main content

Landskapsbild: Snöigt vacker vinterlandskap

Väder: Molnighet 8/8, lätt snöblandat regn, vindstilla 0 m/s, temp 0 grader

Distans: 48 km

Medeldistans: 98 km

Total distans: 590 km

Position: Örnsköldsvik

Hälsa/känslor: Halv vilodag. Väldigt skönt att vila kroppen.

Vaknade relativt utvilad och var tidigt uppe. Steg upp på cykeln och började trampa på mot Örnsköldsvik. Kom fram efter lunch och mötte här upp min gode vän Mikael Åkerman hemma hos hans bror Jörgen. Mikael själv är något av en riktig skogstomte och har inte haft något hem de senaste tio åren. Han klarar sig på runt 2000 kr i månaden. Han bor stora delar ute i naturen eller i olika stugor som står öppna. En livsstil som han för det mesta trivs riktigt bra med. Jag blev under dagen kontaktad av Folkteatern som ville bjuda oss att gå på Martin Emtenäs och Stefan Sundströms föreställning ”Vi som bor här”, som har ett tydligt miljöbudskap om biologisk mångfald. Föreställningen var väldigt bra och det var en underlig kontrast mot de senaste dagarna. Vi gick sedan till ett kristet kafé där de gav oss en hel påse mumsiga gamla bullar. Sedan så vandrade vi hem till Mikaels bror genom Örnsköldsviks natten och kom trötta fram kring midnatt.

Klimatsmart mat:

Maten vi slänger står för stor och onödig miljöpåverkan. I ett genomsnittligt svenskt hushåll slänger man 107 kilo matavfall (fast och flytande) per person och år. Det är nästan två kilo i veckan!

Svinnet beror till en del på att vi handlar för mycket och att maten står och blir gammal i kylskåpet, men också på att vi slänger mat i onödan. Lita på dina sinnen. Lukta och smaka på maten! // Naturskyddsföreningen

Tankar om livet:

Frågar man mig vad som är meningen med livet så svarar jag att det är…

Våga riskera allt, för att om och om igen uppnå sina livsdrömmars mål, att göra det enbart för sin egen skull, men med ett högre syfte än sin egen person.