Skip to main content

Landskapsbild: Djupa skogar, sjöar och utsikt över Bråviken

Väder: Molnighet 8/8, vindstilla, temp 0 grader

Distans: 101 km

Medeldistans: 103 km

Total distans: 1438 km

Position: 15 km norr om Valdemarsvik

Hälsa/känslor: Känner av cyklingen från gårdagen och trampade på lugnare idag.

Helt underbar cykling längs med Utflyktsvägen som jag cyklat nästan hela dagen. I Kolmårdens skogar lyfte en orre som flög in i skogen. Besökte även Södermanlands enda träkyrka byggd 1620 i Tunaberg. Jag har en förkärlek till historiska byggnadsverk, men tyvärr var den stängd. Mörkret faller snabbt och då faller temperaturen och dimman smyger sig på. Stannade till vid en OKQ8 mack för att ladda batterierna. Nästan utsvulten så frågade jag efter gammal mat och den trevliga expediten lyckades hitta hela 5 slängda baguetter vilket jag ivrigt började mumsa i mig. Proppmätt cyklade jag vidare in bland ett virrvarr av små grusvägar och har nu slagit läger bredvid en åker. Sjukt skönt att krypa ner i sovsäcken. Man sover alltid bäst utomhus.

Klimatsmart mat:

En stor del av matsvinnet är kaffe och te som bara hälls ut i vasken. Kallt kaffe går faktiskt utmärkt att värma. Själv brygger jag en kanna och stänger direkt av värmeplattan. Sedan värmer jag på den mängd kaffe jag vill dricka tills kaffet är helt slut.

Tankar om livet:

Livet flyter snabbt förbi och livet är oerhört flyktigt, det kan när som helst ta slut. Lev fullt ut idag, och lägg inte så stor vikt inför morgondagen.