Skip to main content

Landskapsbild: Skogar, sjöar och åkrar

Väder: Molnighet 0/8, vindstilla, temp -4 grader

Distans: 175 km

Medeldistans: 103 km

Total distans: 1337 km

Position: Nyköping

Hälsa/känslor: Ivrig att starta äventyret igen, men tog nog ut mig för hårt.

Nu börjar etapp 2. Knivsta längs med östkusten ner till Smugehuk och sedan upp igen längs med västkusten till Strömstad. Har haft en härlig julledighet med familjen och väntat på att skolorna ska börja vårterminen. I strålande sol och torra vägar utan snö och is så var det en fröjd att cykla. Hoppades besöka Wim på Row Generation som tillverkade den finfina roddbåten jag rodde till Ryssland med 2015, men tyvärr var det tomt i butiken. Cyklade raskt igenom Stockholm vidare söderut. Eftersom jag är uppvuxen i Södertälje och Rönninge så blev det en väldigt konstig känsla att åter trampa sedan länge glömda stigar och många gamla minnen dök upp. Blev då inbjuden till en vän i Nyköping och därför valde jag att trampa vidare. Kom fram vid elvasnåret och Maria hade lyckats med en helt underbar sen middag bara med gamla råvaror. Vilken bragd och inte helt enkelt. Nu kommer det bli oerhört skönt att krypa till sängs.

Klimatsmart mat:

Var uppmärksam på vad du slänger i slasken och i komposten. Innehåller det näringsämnen som fortfarande skulle kunna tas till vara. Stora resurser har lagts på att odla, vattna, bespruta, paketera, transportera, marknadsföra och sälja varan. Låt det inte vara i onödan!

Tankar om livet:

Fördjupa dig eller gå en kurs i meditation, buddism och österländsk livsfilosofi. Finns ofantligt mycket att hämta där, vilket på riktigt och endast berikar ens liv oerhört.

Nästa liv ska jag bli buddistisk munk 😉