Skip to main content

Landskapsbild: Skogar, sjöar och åkrar

Väder: Molnighet 8/8, lätt regn, sydväst 6 m/s, temp 3 grader

Distans: 60 km

Medeldistans: 97 km

Total distans: 1162 km

Position: Hemma hos familjen i Knivsta

Hälsa/känslor: Ser fram emot att fira Jul med familjen.

Etapp ett är avklarad, Haparanda – Knivsta. Halva cykelturen avverkad. Nu kommer jag ta Jullov med familjen och fortsätta cyklandet när skolorna har startat igen. Jag vill kunna besöka skolor längs med äventyret och informera om matsvinnet och Naturskyddsföreningens arbete. Hoppas även på lite mer vinterlika förhållanden och minusgrader även för södra delen av Sverige.

Imorse vaknade jag sent som vanligt och närmade mig snabbt igenkända vägar. Härlig känsla när Knivsta dök upp första gången på vägskyltarna. Sista sträckan är grusväg eftersom jag bor ute på landet och både jag, cykel och cykelvagn var rejält nedsmutsade när jsg gled in på uppfarten. Hjärtligt återseende sv familjen och en riktig mysfredag med tacos och idolfinal väntade. Skönt att ligga nedkrupen i sin egna säng igen.

Klimatsmart mat:

Före andra världskriget fanns det ingenting som hette miljögifter. Nu finns det en massa kända miljögifter som påverkar och skadar alla levande organismer. Det finns även en massa okända miljögifter. Därför känns det som en självklarhet att alltid välja ekologiskt. Tycker faktiskt att man borde ändra märkningen så att oekologiskt märks med hälsovådligt eller miljöfarligt. Eller varför inte helt enkelt ta bort dem från sortimentet. När det finns ett ekologiskt alternativ borde det andra fasas ut.

Tankar om livet:

Relationer i livet är verkligen underskattat och enormt viktigt för vårt välmående. Både till oss själva, våra närstående, vänner och bekanta. Att vårda, sakna och älska.