Skip to main content

Landskapsbild: Skogar, sjöar och åkrar

Väder: Molnighet 8/8, sydväst 7 m/s, temp 5 grader

Distans: 115 km

Medeldistans: 100 km

Total distans: 1102 km

Position: 1 mil söder om Gimo

Hälsa/känslor: Härlig dag. Kroppen har nu nästan vant sig vid cyklandet.

Vaknade upp till blåst, regn och slask. Nu är det även plusgrader ute och det vackra snölandskapet borta. Umgicks på morgonkvisten med Daniel och hade det väldigt avkopplat fram till lunch. Begav mig sedan ut i regnet. Cyklade rakt igenom Gävle och helt plötsligt dök den stora bocken upp. Hoppas den får stå orörd i år. Nu gick det bra att följa google maps in på skogsvägarna och tog mig fram på dessa till Älvkarleby. Nu när snön, fullmånen och stjärnhimlen är borta blir det becksvart ute. Julbelysning lyser dock upp i mörkret. Vid kvällen stannade jag till vid en vägkrog och till min stora glädje hade de en portion lax och potatis över. Jag ville gärna betala för deras fina tillmötesgående men de ville de inte höra talas om. Väldigt snälla människor man möter längs med vägen. Cyklade på ganska långt idag eftersom jag vill försöka hinna hem till middagen med familjen imorgon. Tror de har börjat sakna mig lite…

Klimatsmart mat:

Naturskyddsföreningen arbetar för en ambitiös klimatpolitik som lyssnar på vetenskapen och som bygger på global rättvisa. Vi skapar opinion, ställer krav på politiker och ger dig verktyg för att kunna leva klimatsmart. I filmen “Så handlar du klimatsmart i mataffären” från 2009 berättar vår jordbruksexpert hur du enkelt minskar din personliga klimatpåverkan när du handlar i en vanlig livsmedelsbutik.

Se filmen här: https://youtu.be/towSthwSTec

Tankar om livet:

Min personliga tränare Nikola Tramontana visade mig ett enkelt självskattningstest där man anger skalan mellan 1 och 10 för att få upp ögonen på hur sin livssituation ser ut, och sedan avgöra var man kan lägga bäst kraft, för störst positivt resultat.

Fysisk nivå

Träning och fysisk form

Kost

Sömn

Relationer nivå

Jag självkänsla och självförtroende

Vi, familj och nära vänner

Ni, bekanta och alla andra

Psykiskt nivå

Tankar

Känslor

Beteenden