Skip to main content

Landskapsbild: Ytterskärgård med spridda öar.
Väder: Molnighet 8/8, nordlig 12 m/s
Distans: 0 km
Medeldistans: 28 km
Total distans: 225 km
Position: Huslandet

Hälsa/känslor: Hur underbart är det inte att efter hårda vedermödor bara slappa och ta det lugnt en hel dag.

Inte hänt mycket idag inte. Sovit, ätit och läst om varannat. Gick till sötvattensjön och tog ett dopp i 26 graders vatten. Det vimlade av grodyngel. Sjönk ner till låren i gyttja. Utsikten från tältet är makalös och massor av fåglar bjuder på fina uppvisningar och sånglektioner. Svårt att inse att man varit ute i åtta dagar. Det känns mer som på sin höjd tre dagar. Solpanelerna har legat ute hela dagen och nu är alla batterier fulladdade. Lyckades även gräva fram kaffet idag vilket inte var helt fel. Den som söka skall finna!

Tankar om livet: Vad är den svåraste utmaningen för att åstadkomma positiv förändring eller att nå sina drömmars mål. Svaret är så enkelt som det oftast är när det är rätt. Att ta första steget! Att ro en liten roddbåt till Ryssland är egentligen inte svårare än att ta en promenad med hunden. Tryggare än att sova i tält på en öde ö i havsbandet kan det knappast bli. Om man går fem kilometer om dagen på hundpromenad blir det faktiskt 183 mil på ett år. Det är som att gå till Italien! Det enda som behövs är att ta första steget!

Jämställdhet: Ett enkelt verktyg för jämställdhet är att fråga sig själv om det som är accepterat för mannen även är lika accepterat för kvinnan?
Ett knep som min fru gärna tar till och som öppnat mina ögon fler än en gång. En sån enkel fråga! Hur skulle du reagera om jag gjorde likadant som du? Den fungerar också som ett enkelt rättesnöre när min fru inte är i närheten. Skulle detta vara ok om det var hon som gjorde det? Det har inte begränsat mig, snarare gjort mig medveten om att hon har rätt till samma rättigheter som jag tar mig eller givetvis omvänt.