Skip to main content

Landskapsbild: Ytterskärgård med vackra slipade hällar.
Väder: Molnighet 6/8, sydostlig 3 m/s
Distans: 49 km
Medeldistans: 44,3 km
Total distans: 85 km
Position:Väst om Stångskär

Hälsa/känslor: Allting värker, framför allt rygg, mage och ben. En muskel på höger underarm har svullnat upp. Händerna är redan fulla av blåsor (14 st). Precis så som det ska vara! Kroppen börjar ställa om sig och anpassar sig! Sjukt skönt och ligga nerbäddad i tältet.

Dagen började med strålande solsken och det blev till en början rodd i shorts och T-shirt. Sedan avlöste regnskurarna varandra med jämna mellanrum. När jag satt i godan ro i regnet mitt ute på en fjärd och lagade lunch kom en motorbåt ut. De trodde jag var i sjönöd och att båten sjönk. Jag förklarade att båten är rätt låg men att allt vatten åker ut av sig självt. Jag tackade för omtanken och började avnjuta lunchen. Regnet drog vidare och solen dök upp igen. Till kvällen dog vinden helt och en fantastisk solnedgång förgyllde kvällen. Ligger nu och lyssnar på en fågel som sjunger så vackert!

Tankar om livet: Allt materiellt medför kostnader, tid och förpliktelser. Om man skalar ner det materiella och samtidigt skär i utgifterna får man någonting värdefullt. Nämligen det viktigaste av allt. TID. Vad är det för mening med att ha allt men aldrig ha någon tid över till att njuta, umgås och bara vara.

Jämställdhet: Någonting har gått väldigt fel när människor inte vill kalla sig feminister. När jämställdhetsministern vägrar kalla sig feminist. Vad har hänt? Varför är det negativt förknippat? Ett så viktigt ord måste vi återupprätta och stolt våga proklamera. Om fler vågar kalla sig feminister och samtidigt berätta vad det innebär kan det nog gå vägen. ”En åsiktsriktning som strävar efter att förbättra kvinnans ställning i samhället och åtminstone uppnå jämställdhet med mannen.” Svenska Akademiens ordbok. En feminist strävar enbart efter att kvinnan ska var jämställd med mannen och ha samma rättigheter. Hur kan någon påstå sig vara icke feminist och emot det påståendet?