Skip to main content

Landskapsbild: Stads skärgård med massor av båtar, fartyg och cruisers.
Väder: Molnighet 8/8, Sydostlig 5 m/s
Distans: 28 km
Medeldistans: 31 km
Total distans: 500 km
Position: Liten kobbe nord om Villinki

Hälsa/känslor: Både mår, känner migoch har det hur bra som helst trots regn, kyla och motvind.

Det är bara i lat mans hand som det blir blåsor. Tur då att jag nu inte längre får blåsor. Klockan nio fick jag ett sms där det stod att det vankades frukost. Efter morgonbestyr och kramar satte jag kurs mot Helsingfors. Sveaborg ville jag se och det var ett mäktigt försvarsverk. En av världens största sjöfästningar och uppsatt på Unescos världsarvslista. Tydligen Sveriges dyraste försvarsprojekt genom tiderna och det byggdes under svenskt styre 1748. Jag fick se det från sjösidan men valde att fortsätta ro då det är kallt och regnigt idag och bästa sättet att hålla värmen är att ro. Bara åtta grader Celsius idag. Var är sommaren? Hittade en underbar liten kobbe att slå läger på och har det riktigt mysigt i tältet med tänt ljus. Ett litet tänt ljus i tältet gör stor skillnad både på värmen och fukten och har märkt att det passar vid fuktigt väder. Järvenduken har använts flitigt idag då den både värmer och skyddar mot regn. Eftersom den är kamouflerad döljer den mig också utifall ryssen skulle komma. Nu är det bebyggelse överallt men kvällens lägerplats blev en fullträff. Regnar för fullt trots att väderleksrapporten säger annorlunda.

Tankar om livet: Frugan påminde mig idag om att även avsaknad av kritik och återkoppling kan tas negativt. Något som är så svårt men samtidigt så lätt att ge av. Det som de flesta, inklusive mig själv ofta glömmer och det är att ge beröm, bekräfta och berätta för våra nära och kära att vi älskar dem och uppskattar dem. Jag ska ringa hem nu och göra just det. Gör det du med.

Jämställdhet: Här kommer lite tänkvärda fakta om jämställdhet i världen. En av tre kvinnor blir utsatta för våld under sin livstid. En av tre flickor i underutvecklade länder blir bortgifta innan de fyllt arton år. 140 miljoner kvinnor har blivit könsstympade. Mellan 40 och 50 procent av kvinnor i Eu har blivit sexuellt trakasserade. Kostnaden som våld i nära relationer drabbar samhället i England är 22.9 miljarder pund årligen.