Skip to main content

Landskap: Fri horisont åt varje håll
Väder: Moln 1/8, sydväst 6 m/s
Temp: 15 grader
Distans: 55 km
Genomsnittlig distans: 46 km
Total distans: 229 km
Position: 36.172228,-10.226898
Hälsa/känslor: Sjösjukan är äntligen över och vi är tillbaka på toppen av Maslows behovstrappa.

Beskrivning av dagen

Äntligen så måste vi inte längre tvinga i oss mat utan vi kan faktiskt njuta utav att äta igen. Jag åt en Chilli con carne idag som var fantastiskt god och Måns åt en Stroganoff utan kött (han är vegan).

Dessutom kan vi också fullt njuta av den stjärnklara kvällen och Vintergatan som lyser upp vår natt.

Mareel får vattnet att lysa upp i otroliga färger vid varje årtag och lysande små fiskar simmar längs med roddbåten.

Vi är så tacksamma för att stöd som vi får från människor över hela världen.

Det uppskattar vi verkligen! 🙂

Coalition Clean Baltic – Rädda Östersjötumlaren

Marina däggdjur i tempererade regioner såsom Östersjön bygger upp ett tjockt fettlager i förberedelse för den kallare vinter perioden, och de är oftast lite smalare under sommaren. Fettlagrets tjocklek kan ändras väldigt snabbt både att det byggs på eller minskar med upp till nästan en centimeter per vecka beroende på deras matintag och/eller om deras energibehov ändras.

Hos marina däggdjur är tjockleken av fettlagret en av de parametrar som används för att utvärdera djurens hälsostatus. Det mäts under obduktioner av strandade eller medfångade sälar och tumlare.

Det finns studier som visar att fettlagrets tjocklek i sälar i Östersjön hänger ihop med kvalitén/energimängden i sillen som lever där, eftersom gråsälar som lever i områden där mängden sill är lägre har tunnare fettlager.

Afhorism 

Lidande är den enda sanna läraren i livet.

Partners

#simrisalg #datanetab #24hourmeals #suitehomespain #melkerkayaks #clearwrap #outdoorexperten #kleankanteen #sundayafternoons #opinel #bergansofnorway #teamsubtech #subtechsports #Primusequipment #primus #yuliyalife #ekensnaval #sarinfo #7slu #SaveTheBalticPorpoise #RäddaTumlaren #balticporpoise