Skip to main content

Landskap: Fri horisont åt varje håll
Väder: Moln 1/8, öst 5 m/s
Temp: 17 grader
Distans: 52 km
Genomsnittlig distans: 47 km
Total distans: 281 km
Position: 35.877228,-10.396113
Hälsa/känslor: Vi börjar vänja oss vid miljön och rutinen, fysiskt och mentalt. Inga brutna ben idag.

Beskrivning av dagen

Det har varit en bra dag! Det känns som första dagen som vi inte behövt slåss mot vinden, vädret har varit lugnt och skönt. Plötsligt fick vi slut på el och upptäckte att våra solpaneler hade slutat ladda våra batteribanker. Att starta om energisystemet verkar ha löst problemet, men vi sparar nu så mycket el som möjligt tills batterierna är fulladdade igen.

Under eftermiddagen såg vi en flock delfiner simma runt 80 meter från båten. Vackert!

Vi har fått frågor om varifrån vi får vår mat och hur: Vi är sponsrade av 24HourMeals, som skapar matförpackningar för friluftsaktiviteter och dessutom för den svenska militären. Vi äter deras portionsförpackningar av mjuk mat som ger mycket energi och som faktiskt smakar väldigt bra. Och ja, de har veganska måltider också! 😛

Coalition Clean Baltic – Rädda Östersjötumlaren

Om en tumlare svälter och deras fettlagers tjocklek är förminskat, kan det leda till hypotermi och lunginflammation, vilket sänker djurets hälsa.

Östersjötumlare har oftast högre metabolism än markbundna däggdjur av samma storlek, vilket betyder att de behöver mer energi i relation till deras storlek jämfört med de flesta däggdjuren på land. Energibehovet för en Östersjötumlare är upp till två gånger så högt jämfört med ett ungefär jämnstort markbundet däggdjur.

Aforism

Ge mig mer lidande, så att jag bättre kan förstå och uppskatta livet.

Partners

#simrisalg #datanetab #24hourmeals #suitehomespain #melkerkayaks #clearwrap #outdoorexperten #kleankanteen #sundayafternoons #opinel #bergansofnorway #teamsubtech #subtechsports #Primusequipment #primus #yuliyalife #ekensnaval #sarinfo #7slu #SaveTheBalticPorpoise #RäddaTumlaren #balticporpoise