Skip to main content

Landskap: Fri horisont åt varje håll
Väder: Moln 1/8, sydöst 8 m/s
Temp: 15 grader
Distans: 50 km
Genomsnittlig distans: 44 km
Total distans: 174 km
Position: 36.294343,-9.878596
Hälsa/Känslor: Sjösjukan är nästan borta. Vi är utvilade och känslomässiga eftersom det är Nyårsafton. Vi tänker på våra kära.

Beskrivning av dagen

Det blåser fortfarande från fel håll, vi har lyckats ro en del, men mest så har vi drivit väst/sydväst. Vi har också sovit och vilat, samt gjort några förbättringar på båten.

Det känns inte som att det är Nyårsafton. Dagen är ganska annorlunda jämfört med hur vi brukar spendera den.

Coalition Clean Baltic – Rädda Östersjötumlaren

Eftersom de behöver mat hela tiden och har höga energibehov så är vetenskapsmän oroliga att om det finns färre byten för tumlarna att jaga så kan de behöva spendera mer tid och energi på att leta efter mat. Det kan leda till att det blir svårare för dem att föröka sig.

Marina djur, inklusive tumlaren behöver isolera sina kroppar så att de inte förlorar för mycket värme, alltså energi till det omgivande vattnet. De gör det genom att bygga upp ett lager av fett under deras hud som kallas fettlager. I en tumlare i Östersjöns regionen borde detta lager vara flera centimeter tjockt.

Aforism

Smärta är oundvikligt, lidande är frivilligt.

Partners

#simrisalg #datanetab #24hourmeals #suitehomespain #melkerkayaks #clearwrap #outdoorexperten #kleankanteen #sundayafternoons #opinel #bergansofnorway #teamsubtech #subtechsports #Primusequipment #primus #yuliyalife #ekensnaval #sarinfo #7slu #SaveTheBalticPorpoise #RäddaTumlaren #balticporpoise