Skip to main content

Landskap: Fri horisont åt varje håll
Väder: Moln 8/8, sydöst 18 m/s, kraftigt regn
Temp: 16 grader
Distans: 89 km
Genomsnittlig distans: 72 km
Total distans: 1503 km
Position: 31.091073,-16.78653
Hälsa/känslor: Trött och sliten, men risken att missa Madeira gjorde det också svårt att vila helt. Ändå lyckades vi få lite god sömn.

Beskrivning av dagen

Stark vind och vågor gör det fortfarande omöjligt att ro, så vi driver nordväst utan möjlighet att göra något åt det. Väderprognosen säger att denna vind kommer att hålla i sig åtminstone resten av veckan, så att landa på Madeira kommer definitivt att bli utmanande och möjligen farligt. Kraftigt regn under eftermiddagen, vågorna slår fortfarande över båten. 

Coalition Clean Baltic- Rädda Östersjötumlaren

Medan delfiner lever i större sociala grupper, lever tumlare ofta ensamma eller i par. Ny forskning visar att tumlare samarbetar i jakt, vilket ses som ett avancerat socialt beteende.

Populationen av tumlare i Östersjön är klassificerad som akut hotad av Internationella naturvårdsunionen, IUCN.

Rapporterade observationer sker främst längs kusterna, eftersom det är där de flesta tillbringar sin tid. Utan information om var den största delen av populationen finns är det mycket svårt att vidta effektiva bevarandeåtgärder.

Det är mycket viktigt att du rapporterar om du ser en tumlare. Detta hjälper forskare att lära sig mer om djurens utbredning, och särskilt för en kritiskt hotad population som Östersjötumlaren är all information mycket värdefull.

Aforism

Beroende börjar med smärta och slutar med smärta.

Partners

#simrisalg #datanetab #24hourmeals #suitehomespain #melkerkayaks #clearwrap #outdoorexperten #kleankanteen #sundayafternoons #opinel #bergansofnorway #teamsubtech #subtechsports #Primusequipment #primus #yuliyalife #ekensnaval #sarinfo #7slu #SaveTheBalticPorpoise #RäddaTumlaren #balticporpoise