Skip to main content

Landskap: Fri horisont åt varje håll
Väder: Moln 0/8, sydöst 20 m/s
Temp: 18 grader
Distans: 50 km
Genomsnittlig distans: 69 km
Total distans: 1318 km
Position: 29.664255,-16.016994
Hälsa/känslor: Konstanta kraftiga vindar och stora vågor sliter på oss. Det är svårt att sova och aptiten är borta. Så frustrerande att lägga vår energi på att klara av konstigt väder snarare än på att ro mot Karibien.

Beskrivning av dagen

Ännu en natt med hård vind och vågor som slog in i båtens skrov, så vi lyckades inte sova mer än en eller två timmar. Vi driver nu mot nordväst. Större delen av dagen ägnades åt att titta på väderprognosen, kolla driftkurs och fart och diskutera alternativ. Eftersom de största vågorna slår över båten blir vi genomblöta när vi öppnar en lucka eller går ut för att fixa något. Det bästa alternativet verkar vara att glida in mot Madeira, och hoppas att vi kan landa för lite välbehövligt underhåll och återhämtning.

Coalition Clean Baltic- Rädda Österjötumlaren

Tumlare utsätts också för undervattens buller från tung fartygstrafik och snabba fritidsbåtar. För att tumlarna i Östersjön ska kunna återhämta sig behöver vi fler områden där dessa aktiviteter begränsas.

Aforism

Kom ihåg att andas, alltid…

Partners

#simrisalg #datanetab #24hourmeals #suitehomespain #melkerkayaks #clearwrap #outdoorexperten #kleankanteen #sundayafternoons #opinel #bergansofnorway #teamsubtech #subtechsports #Primusequipment #primus #yuliyalife #ekensnaval #sarinfo #7slu #SaveTheBalticPorpoise #RäddaTumlaren #balticporpoise