Skip to main content

Landskap: Fri horisont åt varje håll
Väder: Moln 1/8, syd 15 m/s
Temp: 16 grader
Distans: 85 km
Genomsnittlig distans: 70 km
Total distans: 1268 km
Position: 29.38301,-15.449224
Hälsa/känslor: Vi är besvikna, frustrerade och trötta. Moralen är låg. Sydliga vindar så långt ned som Kanarieöarna är galna vindförhållanden…

Beskrivning av dagen

Hela natten och morgonen gjorde vi båda en heroisk insats för att komma så långt söderut som möjligt innan vinden vände, för att ha någon chans att nå Kanarieöarna. Vid soluppgången tilltog vinden i styrka och vred sedan söderut, och efter en timme befann vi oss i 15 m/s vindar som drev oss mot nordväst. Det blev meningslöst och riskabelt att ro, så vi bestämde oss för att ställa in rodret för att driva så mycket västerut som möjligt och få lite välförtjänt vila och återhämtning. Sydliga vindar är mycket sällsynta i detta område, men prognosen säger att vi kommer att ha dessa förhållanden under de kommande sju eller åtta dagarna. Allt vi kan göra nu är att acceptera att vi inte kunde landa på Kanarieöarna och fokusera på Antigua.

Coalition Clean Baltic- Rädda Östersjötumlaren

PCB, polyklorerade bifenyler, är en grupp föroreningar som kan orsaka många problem i levande organismer. Dessa ämnen bioackumuleras, vilket innebär att halterna av PCB i till exempel en tumlare ökar under hela dess livstid.

PCB ackumuleras i levande organismer, inklusive tumlare, främst för att det är fettlösligt och lagras i fettvävnad. En tumlarhane kommer därför att ha högre halter av PCB i sina vävnader och organ ju äldre han blir. En tumlarhona kommer dock, efter att ha fyllt 3-4 år, att föda en kalv varje eller vartannat år, och hon kommer då att överföra en del av sin PCB-mängd till kalven, särskilt genom den feta mjölken som hon använder för att mata sin kalv under de första månaderna av dennes liv.

Aforism

De verklig meningsfulla sakerna är de som skapas av kamp.

Partners

#simrisalg #datanetab #24hourmeals #suitehomespain #melkerkayaks #clearwrap #outdoorexperten #kleankanteen #sundayafternoons #opinel #bergansofnorway #teamsubtech #subtechsports #Primusequipment #primus #yuliyalife #ekensnaval #sarinfo #7slu #SaveTheBalticPorpoise #RäddaTumlaren #balticporpoise