Skip to main content

Landskap: Fri horisont åt varje håll
Väder: Moln 1/8, 5 m/s öst
Temp: 17 grader
Distans: 77 km
Genomsnittlig distans: 70 km
Total distans: 1183 km
Position: 29.578016,-15.036635
Hälsa/känslor: Frustrerad över ny väderleksrapport, trött efter att ha rott mot vinden hela dagen.

Beskrivning av dagen

Dagen började underbart med en flock delfiner som kom upp till båten i mörkret klockan 6 på morgonen, cirklade runt och puffade i luften, vissa så nära som två meter från båten. Några timmar senare fick vi en uppdaterad väderleksrapport som säger att vinden har bestämt sig för att vända mot oss. Nu ser vi återigen ut att få kraftiga sydliga vindar, som kan göra det omöjligt att landa på Kanarieöarna. Vi kommer att ro genom natten och hoppas på det bästa.

Coalition Clean Baltic- Rädda Östersjötumlare

De största hoten mot tumlare överallt är bifångster i fisket, miljöföroreningar, undervattensbuller och förändringar i bytessamhället som de är beroende av. Dessa hot blir ännu allvarligare i en liten population som Östersjöns tumlare.

Miljögifter kan vara ett större problem för tumlaren i Östersjön än för andra populationer runt om i världen, eftersom halterna av föroreningar är kända för att vara högre i Östersjön än i många andra havsområden.

Aforism

Ge inte upp på en dålig dag

Partners

#simrisalg #datanetab #24hourmeals #suitehomespain #melkerkayaks #clearwrap #outdoorexperten #kleankanteen #sundayafternoons #opinel #bergansofnorway #teamsubtech #subtechsports #Primusequipment #primus #yuliyalife #ekensnaval #sarinfo #7slu #SaveTheBalticPorpoise #RäddaTumlaren #balticporpoise