Skip to main content

Landskap: Fri horisont åt varje håll
Väder: Moln 7/8, nord 8 m/s
Temp: 15 grader
Distans: 75 km
Genomsnittlig distans: 68 km
Total distans: 950 km
Position: 31.286649,-13.828719
Hälsa/känslor: Vi är båda OK, trötta men glada. Sören hade en känslomässig, men lycksalig dag, tänker på familj och vänner.

Beskrivning av dagen

En till bra heldag av rodd, med bekväma vindar i rätt riktning. Mulet mestadels av dagen och lite kallare. Havet är en ödslig plats, vilket bjuder in till ett meditativt tillstånd och lämnar mycket plats för tankar och känslor. Vatten åt alla håll så långt vi kan se, allt är likadant men samtidigt så förändras det hela tiden. Vår te sponsor yuliya.life har givit oss två fantastiska liv teer, ett dian hong och ett shou puerh, så vi njuter av ett vackert te tillfälle varje dag. Bra för hjärnan. energi och matsmältning!

Coalition Clean Baltic- Rädda Östersjötumlaren

Skyddade marina områden nämns ofta som något som kan ”rädda världen”, men i verkligheten vidtas sällan några verkliga bevarandeåtgärder i dessa så kallade skyddade områden. Detta kallas allmänt ”pappersparker”, och det gäller också för många områden som skyddas för tumlaren i egentliga Östersjön.

I december 2016 utsågs ett stort skyddat område för tumlare i svenska vatten söder om Gotland, baserat på resultat från SAMBAH-projektet. Området kallas ”Hoburgs Bank och Midsjöbankarna” och är utpekat som ett Natura 2000-område. Det täcker större delen av det område där den egentliga tumlarpopulationen i Östersjön tros häcka (para sig och föda) under sommaren, vilket gör den mycket viktig för att skydda populationen.

Aforism

Ingenting kommer döda dig mer än dina egna tankar.

Partners

#simrisalg #datanetab #24hourmeals #suitehomespain #melkerkayaks #clearwrap #outdoorexperten #kleankanteen #sundayafternoons #opinel #bergansofnorway #teamsubtech #subtechsports #Primusequipment #primus #yuliyalife #ekensnaval #sarinfo #7slu #SaveTheBalticPorpoise #RäddaTumlaren #balticporpoise

Day 1 to 14