Skip to main content

Landskap: Fri horisont åt varje håll
Väder: Moln: 6/8, norr 16 m/s
Temp: 16 grader
Distans: 90 km
Genomsnittlig distans: 63 km
Total distans: 691 km
Position: 32.669263,-11.637912
Hälsa/känslor: Vi båda mår bra, Måns har haft svårt att sova i dessa svåra förhållanden och är trött.

Beskrivning av dagen

Ännu starkare vindar och högre vågor idag, vi bestämde oss för att det skulle vara för farligt för oss att fortsätta ro så vi har spenderat dagen med att vila upp oss medan båten drivit. Som tur är så blåser vinden åt rätt håll, den har blåst oss så hårt att vi har drivit 90 km! Mestadels av dagen så har vi lyssnat på musik och ljudböcker. Vi har inte sett ett enda skepp och radion har varit tyst.

Coalition Clean Baltic – Rädda Östersjötumlaren

Under år 2008, för att samla mer information bestämde sig auktoriteter och vetenskapsmän från alla EU länder runt om Östersjön för att starta ett gemensamt projekt att använda nya akustiska metoder för att övervaka fördelning och förekomst utav tumlare i Östersjön. Projektet, som startade 2010, blev kallat SAMBAH, som står för ” Static Acoustic Monitoring for the Baltic Sea Harbour Porpoise.

SAMBAH förutsatte den första kartan över var i Östersjön som tumlarna spenderar sin tid.

SAMBAH projektet visade att den riktiga populationen utav Östersjö tumlare är rumsligt separerad från grann liggande populationen vid bältet mellan Östersjön och Atlanten, längs Kattegatt under deras reproduktions period, vilket stödjer uppfattningen om att den riktiga Östersjö tumlaren är en separat population som behöver skyddas.

Aforism

Att skala av bladen, kommer tillslut att uppdaga ens sanna jag.

Partners

#simrisalg #datanetab #24hourmeals #suitehomespain #melkerkayaks #clearwrap #outdoorexperten #kleankanteen #sundayafternoons #opinel #bergansofnorway #teamsubtech #subtechsports #Primusequipment #primus #yuliyalife #ekensnaval #sarinfo #7slu #SaveTheBalticPorpoise #RäddaTumlaren #balticporpoise