Skip to main content

Landskap: Fri horisont åt varje håll
Väder: Moln: 5/8, norr 14 m/s
Temp: 16 grader
Distans: 103 km
Genomsnittlig distans: 60 km
Total distans: 601 km
Position: 33.33415,-10.803466
Hälsa/känslor: Sörens yrsel verkar vara borta. Vi båda har blåmärken från att vågorna har slagit upp årorna på våra ben.

Beskrivning av dagen

Rodden idag var utmanande, starka vindar och komplexa vågor betyder att vi konstant måste kämpa för att hålla båten i kurs. Vi har bara sett ett fraktskepp idag. Nytt distans rekord, yay! 🙂

Coalition Clean Baltic – Rädda Östersjötumlaren

Undervattens explosioner är ett allvarligt problem för många marina däggdjur. Explosioner kan vara dödliga om djur är i närheten, eller så kan de skada deras hörsel vilket är kritiskt för djur som tumlaren eftersom de är beroende av deras hörsel för att överleva.

Pålning för vindkraftsparker och andra havsbaserade konstruktioner orsakar också impulsiva undervattensljud som kan vara skadliga för tumlare, både för att de skadar deras hörsel och stör deras viktiga beteende så som jagande, ammande och parning.

Aforism

Att släppa taget är nyckeln till allting.

Partners

#simrisalg #datanetab #24hourmeals #suitehomespain #melkerkayaks #clearwrap #outdoorexperten #kleankanteen #sundayafternoons #opinel #bergansofnorway #teamsubtech #subtechsports #Primusequipment #primus #yuliyalife #ekensnaval #sarinfo #7slu #SaveTheBalticPorpoise #RäddaTumlaren #balticporpoise