Skip to main content

Landskap: Portugals vackra kustlinje
Väder: Moln 1/8, sydväst 2 m/s
Temp: 15 grader
Distans: 40 km
Genomsnittlig distans: 40 km
Total distans: 40 km
Position: Syd om Lagos, Koordinater: 36.868390,-8.726620
Hälsa/känslor: Vi båda känner av sjösjukan

Beskrivning av dagen

Nu är vi på väg! Klockan 09:00 i morse lämnade vi Lagos Marina, och snart kommer vi se sista delen av mobiltäckningen försvinna. Många människor vinkade av oss och önskade oss en bra resa. Väderförhållandena är perfekta, blå himmel, lätt bris och en vacker havsytas dimma. Nästa mål är Kanarieöarna, om ungefär 2 veckor.

Det är en fantastisk känsla att äntligen vara på väg. Underbar känsla att vara helt omringad av vatten. Tyvärr så har vår autopilot som hanterade styrningen gett upp efter bara några timmar, det innebär att vi måste styra båten manuellt. Det känns riktigt surt och det kommer sinka oss en del. Samma sak hände faktiskt vår första dag av vår rodd till Svalbard. Vi båda kämpar också en del med sjösjuka och de stora dyningarna, och Måns spydde upp sin lunch.

Coalition Clean Baltic – Rädda östersjötumlaren

Visste du att det lever en liten val i Östersjön? Östersjötumlaren är en liten tandad val som lever i Östersjön året runt. De har minskat drastiskt sedan mitten av1900-talet och de nu är så ovanliga att det är få människor som ens är medvetna om att de existerar. De är listade som kritiskt utrotningshotade utav International Union for Nature Conservation, IUCN. Tyvärr så finns det inte tillräckliga bevarandeinsatser för den här arten. Vi är oroliga att den snart kommer vara dömd till utrotning om inte någon ytterligare insatts för att skydda den sätts in för alla länder runt Östersjön. Under vår rodd över Atlanten kommer vi försöka att upplysa människor om denna utrotningshotade art, så att alla medborgare i alla länder blir medvetna om existensen av denna lilla val.

Aforism 

Jag är tacksam för livet, för att det är.

Partners

#simrisalg #datanetab #24hourmeals #suitehomespain #melkerkayaks #clearwrap #outdoorexperten #kleankanteen #sundayafternoons #opinel #bergansofnorway #teamsubtech #subtechsports #Primusequipment #primus #yuliyalife #ekensnaval #sarinfo #7slu #SaveTheBalticPorpoise #RäddaTumlaren #balticporpoise