Skip to main content

Vi kom fram till Lagos den 13:e December. Vi la i båten i vattnet och förberedde så mycket som vi kunde vilket tog oss fem dagar, men vädret har inte låtit oss ge oss av. De vindarna som vi har haft har människor som vi pratat med här inte känt igen. I vanliga fall brukar det kunna blåsa från syd eller öst i en dag eller två, men aldrig i tre hela veckor. Stormarna ute på Atlanten är också mycket större än normalt och mer söderut vilket ändrar vindens vanliga mönster. Det här året så har det varit fler än 30 stormar, när det i vanliga fall brukar ligga runt 10 per år. Vi kan inte välja väder när vi är ute på Atlanten, men vi kan välja vilket datum som vi ger oss av från Lagos. När vi är där ute sen så får vi bara be till vädergudarna.

Den påtvingade fördröjda vistelsen i Lagos har varit fantastisk med mycket vila, många nya fantastiska människor och att få uppleva naturen.

Vi har spenderat mycket tid med seglaren Les Robinson ombord segelbåten Ocean Rider. En underbar segelbåt med en elektrisk motor som han tänker segla runt jorden. Följ honom på oceanstrider.co.uk eller följ med honom som betalande besättning.

En annan fantastisk person är Chris Freer som har levt ett spännande liv fullt med olika seglingstävlingar runt om världen inklusive Whitbread. Han var också delaktig i Fastnet tävlingen år 1979 ( Fastnet Storm är en av de bästa böckerna jag någonsin läst) och har rott längs många floder med hans egendesignade roddbåt. Vi har haft mycket att prata om, mycket skratt och vi delar många livsvärderingar.

Älskar livet i Lagos och att få höra alla dessa seglarhistorier, men nu är vi väldigt redo för vårt egna äventyr. Låt oss börja denna rodd över Atlanten! Vi planerar att lämna hamnen på tisdag den 28:e December för att fånga den utgående tidvattensströmmen runt klockan 9.

Partners

#simrisalg #datanetab #24hourmeals #suitehomespain #melkerkayaks #clearwrap #outdoorexperten #kleankanteen #sundayafternoons #opinel #bergansofnorway #teamsubtech #subtechsports #Primusequipment #primus #yuliyalife #ekensnaval #sarinfo #7slu #SaveTheBalticPorpoise #RäddaTumlaren #balticporpoise

Chris Freer
Les Robinson