Skip to main content

Landskap: Fri horisont åt varje håll
Väder: Moln 3/8, öst 3 m/s
Temp: 15 grader
Distans: 50 km
Genomsnittlig distans: 45 km
Total distans: 90 km
Position: 36.336883,-9.102688
Hälsa/känslor: Vi kämpar fortfarande med sjösjuka och därför är det svårt att behålla maten och vi börjar känna oss svaga.

Beskrivning av dagen

Vågorna från väst är väldigt långa och stora. Från öst kommer det också kluvna vågor. Vi har det svårt att ta oss fram. Roddbåten är väldigt tung nu i början då den väger över 1000 kg och därför går det väldigt långsamt.

Måns såg två delfiner som simmade förbi då de hoppade upp över vattenytan. Solen, vädret och rodden tar på oss, men vi måste kämpa igenom det och låta våra kroppar vänja sig vid våra nya levnadsförhållanden. Vi klarade oss säkra över den så kallade ”Gibraltar highway” även fast det var mycket trafik med tunga fraktbåtar som vi behövde ta oss igenom. Som tur var så varnar vår AIS oss med ett högt ljud om vi ligger på en kurs som kommer leda till en krock. Det var väldigt mörkt att ro genom natten, men också väldigt vackert med alla stjärnorna.

 Coalition Clean Baltic – Rädda Österjötumlaren

Östersjötumlaren är en liten val som faktiskt lever i Östersjön, men som är kritiskt utrotningshotad. Det finns bara några hundra djur kvar av arten idag och nu behöver det tas förvaltningsåtgärder för att rädda dem.

Östersjötumlare är väldigt små jämfört med andra valar. De växer normalt sätt upp till ungefär 150-170 cm i längd och kan väga mellan 50-70 kg. För att jämföra så kan en flasknos delfin bli upp till 3-4 meter långa och väga runt 600 kg.

Aforism

Ingenting är antingen bra eller dåligt, bara tänkande gör det till det.

Partners

#simrisalg #datanetab #24hourmeals #suitehomespain #melkerkayaks #clearwrap #outdoorexperten #kleankanteen #sundayafternoons #opinel #bergansofnorway #teamsubtech #subtechsports #Primusequipment #primus #yuliyalife #ekensnaval #sarinfo #7slu #SaveTheBalticPorpoise #RäddaTumlaren #balticporpoise