Landskapsbild: Mörk vacker tjärn med vackra fjäll runtomkring
Väder: Molnighet 2/8, Nederbörd 0 mm
Dygn i enskildhet: 3
Föda: Skägglav, kråkbärsoppa samt te av lingonblad och granbarr och Öring
Position: Anarisets marker

Hälsa/känslor: Man blir lite låg när man knappt fått i sig någon energi på 2 dygn. Men så underbart mycket bättre då, att äntligen igen få äta sig riktigt mätt.

En lugn morgon med strålande sol som höll mygg och knott borta. Kastade från stranden med jämna mellanrum men ingen fisk. Plockade då rikligt med kråkbär och gjorde soppa. Efter lunch hoppade Daxa och jag in i kanoten och började fiska av sjön. Först med wobblers ett par timmar för att sedan byta till spinnare. När klockan blev sex och jag inte fått minsta tendens till hugg bytte jag till skeddrag.

Så klockan halv åtta får jag ett bra hugg. En stor röding bärgades och Daxa blev aningen för upphetsad. Hon kastade sig runt i kanoten och det var på vippen att vi kantrade. Strax därpå högg en fin Öring som jag tappade. Men vad gör det när en annan stor Öring nappar nästan direkt efter.
Allt inom en halvtimme. Det är verkligen huggperioder! De måste ju ha sett mina drag hela dagen.

Eftersom det var molnigt inatt får jag försöka inatt igen för att se stjärnfallen från Perseiderna!

Tankar om livet: En mening med livet kan vara att genom sitt liv sträva efter att söka högre visdom. Visdom är det enda som kan rädda världen. Om världens ledare besatt denna egenskap skulle hoten mot mänskligheten utraderas. Om hela mänskligheten besatt denna egenskap skulle inte våld ens finnas.

Allemansrätten: När jag rör mig i naturen eldar jag aldrig om det inte finns en redan iordning gjord eldstad. Är jag med grupp däremot är det så otroligt härligt att sitta runt en eldstad på kvällen och samtala. Dock så avlägsnar vi spåren av eldstaden vi skapat innan avfärd.