Skip to main content

Landskapsbild: Mörk vacker tjärn med vackra fjäll runtomkring
Väder: Molnighet 4/8, Nederbörd 4 mm
Dygn i enskildhet: 2
Föda: Skägglav, blommor av skogsklöver, mjölkört, kråkbärsoppa samt te av lingonblad och granbarr.
Position: Anarisets marker

Hälsa/känslor: Känns som kroppen anpassat sig efter dieten och gått över på fettförbränning. Känner också att jag börjar varva ner mentalt.

Vaknade tidigt efter en riktig god natts sömn. Det bästa med morgonen är att man inte är hungrig. För att uppleva något nytt och få nya vyer valde jag att förflytta mig till en annan tjärn i området. Fyra timmar tog det att förflytta alltsammans. På vägen dit samlade jag mjölkört och blommorna av skogsklövern. Väl framme blev det mer sömn. Sedan ut och laga kråkbärsoppa. Först koka upp bären. Sedan mosa dem och sist ha i alla växter.

Under ett par timmar satt Daxa och jag bara i solskenet och studerade molnen. Tror jag börjar landa mentalt. En nötskrika kom och satte sig inom skjutavstånd, men tyvärr saknar jag jakträtt på området jag nu befinner mig i. Om några dagar kommer jag ta mig till mina jaktmarker, men så här i början vill jag testa och utveckla fjällfisket.

Och en fantastiskt fiskeupplevelse blev det nu ikväll. Jag fick ett riktigt kraftfullt hugg. Det började rycka i spöet och sedan hoppar en bamsing upp ur vattnet och gör volter i luften. Tre gånger kommer han upp, gör volter och dansar över vattenytan. Jag har honom nästan inne vid land men då lossnar han som simmar iväg. Känns nästan som han var värd att slita sig. Mäktigt! Som jag brukar säga till Wilma när vi fiskar. ”Det gör inget om vi får fisk. Det är tillräckligt att bara fiska.” Kråkbär finns det dessutom hur mycket som helst av…

Inatt kommer jag gå ut och titta efter stjärnfallen från Perseiderna!

Tankar om livet: ”Om du när du njuter av världen får en stund över, försök då i någon mån hjälpa dem som har det svårt och dem som av en eller annan anledning inte kan hjälpa sig själva. Försök att inte vända dig bort från dem vart yttre är besvärande, från de trasiga och sjuka. Försök att aldrig tänka på dem som underlägsna dig själv, och om du kan, försök aldrig tänka på dig själv som bättre än den mest ringa av tiggare. Du kommer se likadan ut i din grav” Dalai Lama

Allemansrätten: Mossor och lavar nämns inte i allemansrätten, men sunt förnuft får här råda. Att plocka lite här och där så att det inte syns tycker jag är tillåtet. Självklart kan man inte ta stora partier utan markägarens tillstånd, men lite till adventsljusstaken eller stoppa i munnen får nog anses ok.