Skip to main content

Landskapsbild: Mörk vacker tjärn med vackra fjäll runtomkring
Väder: Molnighet 4/8, Nederbörd 0 mm
Dygn i enskildhet: 1
Föda: Öring, skägglav, kråkbärssoppa, samt te av lingonblad och granbarr.
Position: Anarisets marker

Hälsa/känslor: Idag kom bakslaget av gårdagens strapatser. Vaknade och ville inte stiga upp. En släng av melankoli som antagligen beror på att jag inte får i mig så mycket kalorier. Man funderar på vad man egentligen gör här ute. Då får man påminna sig om att man lever en dröm. Jaga och fiska i 50 dagar i en storslagen fjällvärld och jag är här för att lära mig och utvecklas något enormt!

Släpa sig ur tältet och aktivera sig utan att anstränga sig är lösningen. Började med vildmarkste, sedan ut med solpanelen och därefter rengöra bössan och vässa kniven jag hittat. Innan det började blåsa upp fick jag en liten öring. Blåsten omöjliggjorde mer fiske och jag övergick till att samla bär. Enda bären som är mogna är kråkbären och jag fick ihop nästan 2 liter då hälften åkte in i munnen och hälften hamnade i kastrullen. Ripbären som också är mogna växer bara på kalfjället och dit orkar jag definitivt inte upp igen. Kokade bären vilket förbättrade konsistens och smak samtidigt som det är gott med varm mat.

Sedan kröp Daxa och jag in i tältet igen för vila. Daxa sov som en stock med tillhörande snarkningar och jag lyssnade på talbok och musik. Förutom klassisk musik har jag tagit med min dotter Wilmas favoritartister. Hon har riktigt bra smak! wink emoticon

En renkviga kom sedan förbi på besök. När hon kom in på 30 meter fick hon syn på mig och sprang då iväg över myren. En mycket vacker syn.

Nu regnar det rätt så rejält, men vi ligger nedkrupna i tältet. Älskar ljudet av regndroppar mot tältduk.

Tankar om livet: Efter regn kommer alltid solsken. Desto längre det regnar desto mer uppskattar man solens återkomst.

Allemansrätten: Att ha sin hund kopplad är otroligt viktigt på renbetesfjällen och ett krav. Det spelar ingen roll hur lydig hunden är. Risken finns annars att hunden stör renar och enligt fjällrävsforskarna är just okopplade hundar ett hot mot fjällrävens överlevnad. Hundar plundrar även lätt bon med fågelungar. Hund som ses jaga ren får direkt skjutas för att förhindra att renhjorden skingras eller skadas.