Skip to main content

Landskapsbild: Stor fjällsjö med vackra fjäll runtomkring
Väder: Molnighet 5/8, Nederbörd 5 mm
Dygn i enskildhet: 44
Föda: Öring och blåbär
Position: Exclusive Adventures marker
Hälsa/känslor: Slutkörd idag då jag paddlat långt för att ta mig tillbaks till närhet till grusväg och civilisation.

Vaknade upp till mer sol och alla batterier är nu återigen fulladdade. Väntade ut solen och så fort den gick in i ett massivt molntäcke bröt jag lägret. Nästa gång blir det för hemfärd. Jag har nu tagit mig till den position som ligger närmast grusväg och det var tvunget att ske idag då vädret så tillät. Nu börjar jag ta avsked av denna storslagna och vackra natur som jag lärt känna. Så många frågetecken som nu fått svar. Så mycket man försökt läsa sig till och undrat över. Så mycket som jag har fått lära mig om mig själv. Så otroligt fantastiskt att få dela denna tid med Daxa. Nu tror jag faktiskt att även hon tycker det ska bli skönt att återvända hem. Hem ljuva hem, men fortfarande två dagar kvar…, men jag kommer sakna stillheten.

Tankar om livet: Att be om förlåtelse är helt nödvändigt för bestående relationer. Det första man måste göra är att erkänna sitt beteende eller handling. Det andra är att verkligen vilja ändra på sitt beteende. Först då kan man ge ett ärligt menat förlåt. Förlåtelse är även en bekräftelse på ett felaktigt beteende. Förlåt är en handling, inte ett ord. Det är även ett förtydligande för den man säger förlåt till att man handlat fel, och om man samtidigt förklarar varför man betedde sig på ett visst sätt kan man ge förståelse. Minst lika viktigt är det att förlåta sig själv. Förlåt är inte ett ord som ska läras ut, så som man kan höra föräldrar tvinga ur sina barn. Förlåt är läran om empati. Att förstå hur den andra mår, känner och reagerar på beteendet. Förlåt är dessutom något som min fru brukar säga att jag är väldigt dålig på, men man lever för att utvecklas och jag blir ständigt bättre.

Allemansrätten: Naturvårdsverket har publicerat massor av publikationer om allemansrätten som direkt vänder sig till olika målgrupper och aktiviteter som gratis kan laddas ner eller beställas i tryckt form från sin hemsida. Till exempel allemansrätten på lätt svenska, i teckenspråk och en massa andra språk eller för alla tänkbara olika aktiviteter så som paddling, cykling, eldning o.s.v. En fantastisk skatt bara ett musklick bort. http://www.naturvardsverket.se/…/Allemansra…/Det-har-galler/