Skip to main content

Landskapsbild: Stor fjällsjö med vackra fjäll runtomkring
Väder: Molnighet 8/8, Nederbörd 10 mm
Dygn i enskildhet: 39
Föda: Blåbär, lingon, skägglav och vildmarkste
Position: Exclusive Adventures marker
Hälsa/känslor: Orkeslös, svårt att motivera sig, svårt att ta motgångar.

Kallt, blåsigt och regnigt. Börjar i princip varje dag utan fisk med att plocka rikligt med bär till jag känner mig mätt. Man blir lätt kall då kroppen har svårt att producera värme. Värmer allt vatten jag dricker. Magsäcken är nog rätt liten just nu. Styrkt av bären beslutade jag att vandra iväg till en liten tjärn fem hundra meter bort. Det tog en timme. Man rör sig i sengångartakt och pauserna är många. Uppförsbackar är inte uppskattade. Väl framme vid tjärnen binder jag fast Daxa i ett träd (annars skrämmer hon bort varenda fisk) och smyger fram till tjärnen. Kastar ut och spinnaren hinner knappt nudda vattenytan innan jag har napp! Fisken gör en stor saltomortal, sliter sig loss och är borta. Fortsätter fiska en hel timme, men tyvärr så händer ingenting. Återvänder nedslagen till lägret och kryper in i tältet och somnar. När jag på nytt vaknar märker jag att jag glömt min lilla fiskekniv vid tjärnen och återvänder därför med stor möda. På håll ser jag bilar och människor varvid jag slår till reträtt. Får se om kniven finns kvar vid senare tillfälle.

Tankar om livet: Meditation är verkligen fantastisk att ta till för att träna upp och underhålla sin mentala och psykiska nivå. Det finns dock något som slår till och med meditation och det är Qigong. Rötterna för Qigong sträcker sig 3000 år tillbaka från Kina och är rörelseterapi. Förutom olika rörelser ingår även andningsövningar och meditation. Qigong har alltså hela tre stycken grundpelare som man fokuserar på samtidigt. Rörelseterapi, andning och meditation. Närhelst man är i behov av lite psykisk energi är det bara att fokusera på en enkel qigongövning. Kan även utföras sittande eller liggande och kan därför praktiseras även av sjuka människor.

Allemansrätten: För att värna om allemansrätten måste vi praktisera ödmjukhet i vårt nyttjande. Blir det så att vi bestämt hävdar vår rättighet varje gång vi möter en markägare med synpunkter skadar det allemansrättens anseende. Allemansrätten är en unik skör förmån vi har som vi måste värna och vårda med ödmjukhet!