Skip to main content

Landskapsbild: Stor fjällsjö med vackra fjäll runtomkring
Väder: Molnighet 8/8, Nederbörd 40 mm
Dygn i enskildhet: 37
Föda: Blåbär, lingon, skägglav och vildmarkste
Position: Exclusive Adventures marker
Hälsa/känslor: Känner av energibristen mer och mer. Bären piggar upp för stunden och skägglaven är väldigt svår att få i sig.

Höstskruden är här och så även höstrusket. Regnat i princip hela dagen och har fått god användning av min Bivanorak som jag annars brukar mest för vinteraktiviteter. Inget napp idag heller trots många fisketips från min gode vän och tillika fiskeexpert Leif Kindlund. Men skam den som ger sig. En fisk ska jag iallafall minst dra upp! Han föreslog bland mycket annat att jag skulle mäska med hundmat, men jag tror knappast Daxa tycker det är en bra idé. Jag skulle vilja se hennes min om jag ställde mig vid strandkanten och kastade ut hennes mat i sjön.
Lingonen är nu i princip färdiga och lyser vackert röda på marken. Blåbären har jag ätit upp alla där jag befinner mig så det är dags att byta lägerplats.

Tankar om livet: Att törsta efter känslor från andra människor så som kärlek, uppskattning, beröm och bekräftelse är en omöjlig och lönlös strävan som aldrig kan uppfylla ens behov. Det är lite som att springs runt i en stad full med vattenkranar, men man har ingen aning hur man sätter på dem. Då och då rinner det ut lite vatten ur någon kran, men man kan aldrig släcka törsten. Man vet inte heller ur vilken kran det ska komma lite vatten. Det finns dock en kran som man själv kan styra över och det är sin egen vattenkran och ur den kan man dricka hur mycket man vill. Man bestämmer själv också om man vill sätta på den när andra människor kommer förbi. Det är just sin egen vattenkran man ska vårda, lära känna och bli mästare över. Att ge känslor ger en själv så mycket mer än att få känslor. Det räcker faktiskt enbart att få ge kärlek till de man älskar även om det alltid är trevligt att även få tillbaka, vilket blir det naturliga förloppet när man ger. Så är det med alla goda känslor. Sluta sök, använd din alldeles egna vattenspridare!

Allemansrätten: Nedskräpningen som sker i tätorter och längs med vägnätet kostar varje år staten hundratals miljoner kronor eftersom man försöker städa upp och hålla efter. Pengar som istället skulle kunna läggas på att vårda naturskyddade områden och köpa in ny mark för naturskydd. Nedskräpning är faktiskt förbjudet och straffbart med böter, men fortfarande 2015 så vevar folk alltså ned vindrutan och kastar skräpet rakt ut. Skräp som skadar djuren när de antingen fastnar eller äter skräpet med stort lidande som följd.