Landskapsbild: Kalfjäll med fantastisk utsikt över Vålådalen med omkringliggande fjäll
Väder: Molnighet 4/8, Nederbörd 0 mm
Dygn i enskildhet: 0
Föda: Skägglav, strävsopp, kråkbär, ripbär samt te av lingonblad och granbarr.
Position: Anarisets marker

Hälsa/känslor: Riktigt bra form idag tills vi kom tillbaka till tältet vid 18-tiden. Helt slutkörda och inte klivit ur tältet sen dess.

Vaknade upp pigg och stark. Huvudvärken var bortblåst. På impuls bestämde jag mig för att bestiga närmsta toppen och få utsikt över fjällvärlden. Bössan måste följa med överallt eftersom man inte får lämna den utan uppsikt och på kalfjället finns bra möjligheter till skottfång. Fyra timmar senare nådde vi toppen och jag avfyrade ett par skott för att säkerställa träffbilden. Ett par ripor hade lätt kunna skjutas men fågeljakten startar inte förrän den 25 augusti. Enda jaktbara viltet just nu är räv, grävling, fiskmås, trut, ringduva, nötskrika, kråka, kaja, skata och björktrast. Har inte sett någon av dem, så just nu är det mest fiske som gäller.

Toppturen tog hela dagen i anspråk. På fjället står hönsbären i full blom, men ripbären är nästan klara. Åt en hel del ripbär och skägglav. Under tillbaka vägen korsade jag stigen som leder till Anarisets stugby och oturligt nog stötte jag på två personer. Försökte gömma mig men det förstår ju inte Daxa. De ropade hej och jag kände mig rätt så löjlig när jag ropade hej tillbaka. De måste ha undrat vad jag var för en tomte! Otur!

När vi så kom tillbaka till tältet slumrade vi snabbt in och vaknade igen vid 10-tiden och det var mörkt. Vi får se om det går att somna om nu…

Tankar om livet: Motgångar och bakslag eller inte tidigare upplevda svårigheter är otroligt lärorika. Det är där vi finner vår största utveckling och styrka.

Allemansrätten: Att bryta grenar är som bekant helt tabu inom allemansrätten. Inte förstöra naturen. Dock så får man plocka bär, svamp och växter som inte är fridlysta. När man lagar vildmarksté noppar man bara av de yttersta årsskotten och inte så många på varje träd. Samma sak när man plockar lingon och blåbärsris.