Skip to main content

Landskapsbild: Stor fjällsjö med vackra fjäll runtomkring
Väder: Molnighet 8/8, Nederbörd 5 mm
Dygn i enskildhet: 35
Föda: Blåbär, skägglav och vildmarkste
Position: Exclusive Adventures marker

Hälsa/känslor: Trött och matt idag. Energidepåerna är låga och det snurrar i huvudet vid ansträngning eller man ställer sig upp för snabbt.

Vinden ylar i trädkronorna och gässen går vita på sjön. Regnet strilar ner från och till. Eftersom energin går ner nu går även min nivå av ansträngning ner. Mycket beror nog också på att kroppen mentalt ställt in sig på att äventyret snart är slut och maten snart är inom räckhåll. Det märks att även Daxa har gått ner en hel del på hennes minimiranson hundmat även om hon alltid fått fisk av mig när den fanns i riklig tillgång. Den 1 september blev det förbjudet att fiska i inlopp och utlopp till sjön och nu den från och med idag är det förbjudet att fiska i allt strömmande vatten. Anledningen till att det är förbjudet är nog med största sannolikhet för att det är just där fisken är nu. Har därför inte fiskat idag utan mest samlat bär.

Tankar om livet: Krav på att prestera och prestationsångest lider nog var och varannan av. Krav från många olika håll så som samhället, sociala medier, arbete, media, träning, vikt, familj och vänner. Merparten av kraven är med största sannolikhet helt inbillade och skapade enbart av vår egen hjärna. Krav som vi tror måste uppfyllas för att bli accepterade och få bekräftelse. Total frihet är avsaknad av krav. Vi måste försöka utplåna alla inbillade krav och ett sätt att göra det är att tilldela och dela in vår egen tid. Bestämma hur och när vi vill disponera vår tid till att tillmötesgå de krav vi verkligen vill bejaka i våra liv.

Allemansrätten: Friluftsfrämjandet har verkligen varit den organisation som hållit facklan högst för både bevarandet av vår allemansrätt men även som kunskapsspridare av allemansrätten. Dels genom Mulle- och Ur och skur verksamheten men även genom de tusentals ideella ledare som varje år tar med medlemmar på fantastiska turer i friluftslivet. Samtidigt måste fler än Friluftsfrämjandet jobba för allemansrätten och då blir man verkligen glad när så även Håll Sverige rent gör en satsning för att också sprida kunskap om allemansrätten genom sin kampanj ”Var rädd om din arena”.