Skip to main content

Landskapsbild: Stor fjällsjö med vackra fjäll runtomkring
Väder: Molnighet 7/8, Nederbörd 0 mm
Dygn i enskildhet: 33
Föda: Gädda, blåbär och skägglav
Position: Exclusive Adventures marker

Hälsa/känslor: Känner mig lite knäckt över att fisken verkar ha simmat till någon annan sjö. Känns knappt som det är någon idé att fortsätta fiska. Behöver nog meditera! Annars är allt bra.

Återigen en dag som lagts på fiske utan fiskelycka. Lade ifrån mig fiskespöt och Daxa och jag plockade bär istället. Daxa går plötsligt in under en gran och skrämmer upp en orre. Innan jag fått av mig geväret från ryggen är den givetvis långt borta. Daxa är ingen fågelhund och jag har nog väldigt mycket att fortfarande lära mig om jakt. Men man lär så länge man lever och jag har lärt mig väldigt mycket under dessa dagar. Fulla med bär i magen återvände vi till lägret och grillade den sista biten gädda. Sen kröp vi ovanligt tidigt in i tältet och rår nu om varandra.

Tankar om livet: När man kör på för snabbt i livet och livet känns stressigt, påfrestande och man känner sig utmattad och vilsen. Då har man tre val:
1. Man lägger in en ännu högre växel och kör på. Resultatet blir att man får mångfalt svårare att hitta tillbaka till sig själv och det liv man vill leva.
2. Man dövar sina sinnen och känslor med alkohol eller andra droger för att orka fortsätta i samma inkörda spår. Resultatet blir återigen att man skjuter allt framför sig och det blir ännu svårare att hitta tillbaka till sig själv.
3. Man bromsar in. Ställer sig frågor om hur man lever sitt liv och påbörjar förändringsarbetet till hur man vill leva, vem man är och vem man vill vara, samt lägger tid på sig själv i form av psykisk (meditation och friluftsliv) och fysisk träning (friluftsliv och alla andra former av uteaktiviteter).

Allemansrätten: Olika stängsel och staket är hinder som i praktiken hindrar allemansrätten. Det är dock alltid tillåtet att passera stängsel där allemansrätten råder bara man inte skadar stängslet. Man får alltså röra sig i hagar där boskap finns och markägaren är skyldig att ordna med grindar som han kan få ersättning för. Stängsel som enbart sätts upp för att hålla allmänheten ute får inte sättas upp. Givetvis är det av största vikt att inte stressa djuren eller lämna grinden öppen efter sig! INTE STÖRA, INTE FÖRSTÖRA.