Skip to main content

Landskapsbild: Stor fjällsjö med vackra fjäll runtomkring
Väder: Molnighet 7/8, Nederbörd 0 mm
Dygn i enskildhet: 32
Föda: Gädda, fårticka, blåbär och odon
Position: Exclusive Adventures marker

Hälsa/känslor: Känner mig helt ok. Ingen yrsel och vid gott humör. Matt i kroppen är jag, men det har jag ju räknat med att vara.

Stack direkt ut och fiskade men det var svårt då jag befinner mig i ett riktigt blåshål. Stack tillbaka till lägret och grillade gädda istället. Kontrollerade väderprognosen och beslutade mig för att förflytta lägret till bättre vindförhållanden. Förflyttningen tog resten av dagen i anspråk och Daxa vaggades till sömns av vågorna. Det hördes klart och tydligt på hennes snarkningar. När lägret var uppe igen satt vi framför brasan vid strandkanten tills mörkret lade sig. Nu ligger lägret helt perfekt och jag har till och med en egen sandstrand att dra upp kanoten på. Gott om blåbär och odon här också.

Tankar om livet: Nu har jag varit ute i fem veckor. Om två veckor är äventyret slut. Tiden har gått i en rasande takt samtidigt som det känns som man varit här i evigheter. Tiden är både uttänjd och komprimerad. När man tillbringar lång tid inom en begränsad radie börjar man få känslor för själva platsen. Annorlunda, lärorikt och trivsamt med ett stationärt äventyr. Man får så mycket tid att disponera. Det handlar inte om att ta sig en viss distans utan istället göra en resa här och nu och in i sig själv.

Allemansrätten: Som markägare får man inte sätta upp egna skyltar som avvisar människor att nyttja marken. Exempel på sådana skyltar kan vara ”privat brygga/mark”, ”obehöriga äga ej tillträde” eller liknande. Inte heller får man sätta upp varningsskyltar så som ”arga hundar”, ”varning för tjuren”, ”jakt pågår” eller annat när syftet är att skrämma bort besökare. Dessa skyltar får inte sättas upp utan tillstånd från kommunal nämnd eller förvaltning. Däremot får man sätta upp vilka skyltar man vill på sin egen tomt. Man får dock sätta upp skyltar utan tillstånd när det gäller verklig fara. Till exempel ”jakt pågår”, men då måste också jakt verkligen pågå just då och sedan tas skylten bort så snart jakten avslutas.