Skip to main content

Landskapsbild: Stor fjällsjö med vackra fjäll runtomkring
Väder: Molnighet 1/8, Nederbörd 0 mm
Dygn i enskildhet: 31
Föda: Gädda, fårticka och blåbär
Position: Exclusive Adventures marker

Hälsa/känslor: Vilat och fiskat, men merparten lagd på vila. Njuter!

Tog det lugnt och skönt på morgonen. Går nästan varje dag upp i soluppgången. Dels för att få se den, men mest för att lägga Brunton solpanel i ett bra läge. Sen återvänder jag till tältet för mer sömn. När jag tröttnat på att sova (ordvits) makar jag mig ut för en ny dag. Egentligen behöver jag inte fiska idag då jag har gädda två dagar framåt, men det är härligt att stilla glida fram i kanoten och insupa fjällvärlden och fjällsjön. Begav mig upp till en tjärn idag för att pröva fiskelyckan, men det var bara otroligt vackert, stilla och helt tyst. Tillbaka i lägret grillade jag gädda på nytt och den smakar himmelskt. Äter aldrig gäddan hemmavid då den innehåller för mycket tungmetaller, men här känns det säkert. Gamla minnen som väcks till liv, då man nu åter kan äta gädda. Kryper in i tältet vid solnedgången som nu sker strax före åtta. Myser med Daxa och kliar henne på magen.

Tankar om livet: Givetvis saknar jag familjen och givetvis längtar jag efter allt ätbart som finns att förtära. Matfantasierna är aldrig långt borta. Samtidigt är det nyttigt och lärorikt att både få sakna och längta. Det är så lätt att ta saker och ting för givna och inte känna riktig uppskattning för dem. Detta äventyr har inneburit så mycket vila, kontemplation och återhämtning mentalt. Trots att jag är matt och trött fysiskt har jag nog aldrig känt mig så tillfreds med mig själv och mentalt utvilad.

Allemansrätten: Friluftsfrämjandet värnar inte bara om strandskyddet utan något som är lika viktigt för allemansrätten vilket är ”gröna korridorer”. Det är stråk av natur i stadsnära bebyggelse som är så viktig för att alla ska ha natur lätt tillgänglig. Många krafter vill gärna exploatera dessa attraktiva grönområden, och förtäta städerna för att tillgodose ökade behov. Men natur i staden är viktig inte minst ur pedagogisk synvinkel och för att uppfylla det svenska miljömålet god bebyggd miljö och människors livskvalitet.