Skip to main content

Landskapsbild: Stor fjällsjö med vackra fjäll runtomkring
Väder: Molnighet 2/8, Nederbörd 0 mm
Dygn i enskildhet: 29
Föda: Fårticka och blåbär
Position: Exclusive Adventures marker

Hälsa/känslor: Återhämtat mig från gårdagens strapats. Extremt hungrig, men som tur är fyller svampen ut magsäcken.

Gick inte upp förrän vid tolvslaget. Himlen var klarblå och vinden har äntligen mojnat. Nu måste jag bara få tag på en fisk så hela dagen ägnades åt fiske. Slutade inte fiska förrän solen började dala, men det var helt stendött. Men vad gör det när allt kommer kring. Vackrare solnedgång än den ikväll har jag nästan aldrig upplevt. Den blev bara mer och mer magisk desto längre solen vandrade nedåt. Tog ett kvällsdopp och tvättade håret så nu känner jag mig ren och fräsch. Det var länge sen jag tvättade mig och lukten var nog inte till min fördel. Avslutade dagen med ett lägerbål då det redan fanns en iordningställd eldstad här. Lagade åter till en stor portion Fårticka. Daxa åt också Fårticka med god aptit och jag fick knappt ha min portion ifred.

Tankar om livet: Perfektion ser jag som en styggelse. Att sträva efter perfektion är en aldrig avslutat kamp. Allt annat blir lidande och vi mår fysiskt och psykiskt dåligt. Allting kan alltid göras ännu lite bättre och jobbet blir aldrig avslutat. Bra är gott nog. När något är bra bör vi vara nöjda. Det finns alldeles för mycket annat i livet som är så mycket viktigare är perfektion.

Allemansrätten: Förutom nationalparker och naturreservat har vi även Natura 2000-områden. Mer än 4000 områden i Sverige som är skyddade genom miljöbalken och syftet är att rädda utrotningshotade arter och livsmiljöer. Här krävs tillstånd för att bedriva verksamheter eller vidta åtgärder som kan påverka området. Sist men inte minst har vi naturminnen som skyddar enstaka objekt så som märkligt träd, flyttblock, jättegrytor osv.