Skip to main content

Landskapsbild: Stor fjällsjö med vackra fjäll runtomkring
Väder: Molnighet 8/8, Nederbörd 20 mm
Dygn i enskildhet: 25
Föda: Öring, odon, blåbär och hjortron.
Position: Exclusive Adventures marker

Hälsa/känslor: Lyckad är gjord och Öring är tillbaks på menyn.

När jag sent omsider vaknat till liv begav jag mig ut på en blåsig sjö och trotsade vågorna. Ally kanoten fungerar hur bra som helst trots relativt hård motvind. Upp till 6-7 sekundmeter utan problem. Daxa lägger sig ner direkt när det blir vågigt. Hon förstår det där med låg tyngdpunkt. Först högg en Öring som jag tyvärr tappade precis vid relingen, men kort därefter högg en annan och nu fick jag äta riktig mat idag och halva har jag kvar till imorgon. Öring smakar godare än Harr och Röding tycker jag så det gör inte så mycket att det framför allt är den som hugger. Hela eftermiddagen och kvällen ägnades åt jakt men utan resultat. Mycket bär blev det som vanligt. Hjortrona är nu övermogna. Hittade en plätt med Odon vilket var gott och lite annorlunda.

Tankar om livet: Tänk att få vara frisk och ha hälsan. Vilken välsignelse är inte det. Tänk att också kunna äta sig mätt av all tänkbar mat som finns. Tänk att ha familj och vänner som håller av en. Tänk att ha ett eget hem som man kan känna sig trygg i. Tänk att ha all den tid som är resten av ens liv framför sig. Tänk alla drömmar som kommer förverkligas. Tänk om man inte tog allt detta för givet. Tänk vad mycket man har att vara tacksam för. Tänk om vi kunde tänka mer på våra medmänniskor som inte har allt det i texten ovanför.

Allemansrätten: Högsta domstolen slog fast i en dom 1996 att allemansrätten är en rätt för den enskilde att nyttja annans mark. Allemansrätten kan även nyttjas kommersiellt och organiserat, men om ett sådant nyttjande innebär påtaglig skada eller olägenhet får inte längre allemansrätten åberopas på det viset, konstaterade Högsta domstolen. De företag och organisationer som ändå gör så kan dömas att vid vite upphöra eller begränsa verksamheten.