Skip to main content

Landskapsbild: Stor fjällsjö med vackra fjäll runtomkring
Väder: Molnighet 5/8, Nederbörd 5 mm
Dygn i enskildhet: 26
Föda: Öring, blåbär, hallon och vildmarkste.
Position: Exclusive Adventures marker

Hälsa/känslor: Lite låg idag då jag känner mig så matt och jag känt av yrseln igen.

Det är inte många morgnar jag orkat mig upp tidigt. Sömn är inte en bristvara under detta äventyr. Sov dock dåligt inatt, så jag gick och lade mig igen på eftermiddagen. Dagen har varit blåsig och kall. Samma prognos inför morgondagen. Eftersom jag känt mig matt i kroppen har jag mest plockat bär och vilat. Fisket gav tyvärr inget idag, men jag hade kvar Öring från igår. Tänker på mina Friluftsfrämjar kompisar som paddlar i Fjällbacka nu. De har det nog precis sådär underbart som vi brukar ha det och riktigt njuter av livet i all sin enkelhet. Något vi alltid brukar göra är att alla lägger sig raklånga ner på marken mitt i natten. Där ligger vi en lång stund och blickar upp i universums gåtor.

Tankar om livet: Att i goda vänners lag bege sig ut på tur (gärna paddeltur) i Sveriges vackra natur måste vara det enklaste och billigaste formen av lycka som går att uppbringa. I alla fall om man gör det i Friluftsfrämjandets regi där alla ledare arbetar ideellt enbart för glädjens skull. Den allra finaste organisationen som har gett mig så mycket livskvalitet.

”Friluftsfrämjandet är en riksorganisation som har till ändamål att främja en aktiv fritid genom skidåkning och annat friluftsliv och därigenom verka för folkhälsa och livsglädje”

Vision: ”Världens bästa friluftsupplevelser guidade av Sveriges mest eftertraktade ledare”

Allemansrätten: Kartor och ledbeskrivningar kan ha en negativ påverkan på slitaget för marken. Eftersom dessa kanaliserar ett stort antal människor till samma platser. Var därför inte rädd att gå utanför ledbeskrivningarnas förslag och hitta dina egna pärlor i vår underbara natur. Vill Man ändå bege sig just dit är det med extra stor hänsyn till allemansrätten så att man inte belastar den för mycket.