Skip to main content

Landskapsbild: Stor fjällsjö med vackra fjäll runtomkring
Väder: Molnighet 8/8, Nederbörd 15 mm
Dygn i enskildhet: 24
Föda: Mjölkört, skägglav, kråkbär, blåbär och hallon.
Position: Exclusive Adventures marker

Hälsa/känslor: Har ätit sanslösa mängder bär idag. Lärt mig att man inte ska äta mer än två liter om dagen och idag kan jag ha spräckt det intaget.

Fiskelyckan har övergivit mig och nu är förrådet av fisk slut. Har länge lyckats ha en fisk i skafferiet inför morgondagen, men nu är det tillbaks till skägglaven. Den undviker man mer än gärna. Den faller inte riktigt på läppen och man får äta den i små mängder och ofta. Då är hallonen så utsökta. Struntar att kolla efter hallonmasken. Den får slinka med. Gick en timme idag på en skogsväg och känslan att ha plan mark under fötterna var härlig. Man ville bara fortsätta gå och gå. Det meditativa i att sätta ena benet framför det andra utan att behöva titta var man sätter fötterna var underbart.

Tankar om livet: Att inte ta med någon mat på äventyret är ett sätt att återupptäcka och sätta värde på all den fantastiska mat vi har inom armlängds avstånd. Maten tappar sitt värde och även sin smakupplevelse när allt vi tänkas kan vilja ha alltid finns så lätt tillgängligt. Det finns något dolt och värdefullt i att inte kunna eller få tag på det vi så gärna eftertraktar. Den längtan jag nu har efter allt det jag önskar mig har aldrig varit större. Vilket crescendo det kommer bli när jag återvänder efter 50 dygn.

Allemansrätten: Sportfiske med handredskap är tillåtet utmed kusterna och våra fem största sjöar. Vänern, Vättern, Hjälmaren, Mälaren och Storsjön. Undantaget är laxfiske utmed Norrlandskusten. Annars behöver man betala fiskekort där sådana saluförs där pengarna går till att förvalta och sköta om sjöns fiskebestånd.