Skip to main content

Landskapsbild: Stor fjällsjö med vackra fjäll runtomkring
Väder: Molnighet 5/8, Nederbörd 0 mm
Dygn i enskildhet: 23
Föda: Harr, blåbär, hallon
Position: Exclusive Adventures marker

Hälsa/känslor: Njuter av att känna mig helt frisk igen. Det tar alltid på psyket när man är sjuk på något sätt och inte befinner sig på toppen av Maslows trappa.

Kände mig piggare än på länge och stack ut på en riktigt lång fisketur. Oturligt nog är det både nordliga vindar och sjunkande lufttryck vilket mina fiskevänner sagt att det då är lika bra att strunta i att fiska. Men man vet ju aldrig. Men efter en hel dags fiske kan jag bara instämma. Grillade Harren jag fångade igår och den smakade givetvis utsökt. Daxa är riktigt nöjd att få krypa in i tältet och gosa ner sig bredvid mig. Jag bäddar in henne i mina kläder så att hon ska få det riktigt varmt och skönt. Hon har redan börjat snarka.

Tankar om livet: Mår man själv bra och är tillfreds med livet sprider man god karma omkring sig och till sina medmänniskor. Enda sättet att uppnå detta är att vara sann mot sig själv. Enda sättet att vara sann mot sig själv är att lära känna sig själv och sina värderingar. Att bejaka sig själv och förverkliga sig själv och sina livsdrömmar. Inte offra sig själv, vilket resulterar i att man istället sprider dålig karma omkring sig.
Jag ser det som min främsta skyldighet att först ta hand om mig själv så att jag på ett positivt sätt, så att god karma spiller över till mina medmänniskor och jag kan verka för det goda. Kan uppfattas som egoism av de som inte förstår, men är faktiskt det som får mig att fungera som en god människa.

Allemansrätten: När det är eldningsförbud är all öppen eld förbjuden. Även i iordninggjorda eldstäder. Dock får man fortfarande använda kolgrillar och fältkök, men givetvis med yttersta försiktighet. Den som av ovårdsamhet startar en skogsbrand kan dömas för allmänfarlig vårdslöshet.