Skip to main content

Landskapsbild: Stor fjällsjö med vackra fjäll runtomkring
Väder: Molnighet 8/8, Nederbörd 0 mm
Dygn i enskildhet: 22
Föda: Öring, blåbär, hallon
Position: Exclusive Adventures marker

Hälsa/känslor: Yrseln nästan helt borta idag. Mår riktigt bra och inte behövt vila så mycket.

Sov riktigt länge inatt. Ungefär femton timmar bortsett från några trötta tumlanden ut ur tältet för att lätta på blåsan (börjar bli gammal). När jag så till sist vaknade till, så var yrseln i princip borta. Otroligt skön känsla. Långa bärpromenader och fiskeutflykter. Grillat och njutit framför elden. Kylan har dragit in och inatt blir det bara 4 grader. Slipper mygg och knott nu.

Tankar om livet: Relationer med andra människor är bland det viktigaste i livet och det som folk på dödsbädden nämner som en av meningarna med livet. Både kärleks och vänskapsrelationer. Relationer till djur tror jag är minst lika betydelsefulla och det är med sorg jag nu ser att Daxa blivit en gammal dam. Därför känns det så otroligt roligt och betydelsefullt att vi nu får umgås så här nära varandra och på riktigt dela det här äventyret. Varje kväll kryper vi tätt intill och ger varandra värme. Har aldrig förr haft en så nära relation med något djur.

Allemansrätten: Eldning är nog det som skiljer de nordiska ländernas allemansrätt mest. I Norge får man endast elda vid stränderna och på högfjället. I Finland får man inte elda alls. Varje år har vi i Sverige åtskilliga skogsbränder som tyvärr uppstår på grund av slarvigt eldande. Mycket pengar som bokstavligen går upp i rök för markägarna. Ska vi få ha kvar detta privilegium och viktiga ingrediens för vårt friluftsliv kräver det ett ansvarsfullt hanterande av just eld.