Skip to main content

Landskapsbild: Stor fjällsjö med vackra fjäll runtomkring
Väder: Molnighet 6/8, Nederbörd 15 mm
Dygn i enskildhet: 20
Föda: Öring, blåbär och kråkbär
Position: Exclusive Adventures marker

Hälsa/känslor: Fortfarande rejält yr. Måste nog ändå vara vätskebrist så nu får jag verkligen se till att jag dricker ännu mera.

Gick upp och rev lägret. Då ser jag en svart fågel som flyger genom skogen. Kan det vara en Orre? Jag smyger efter den och efter en halvtimme har jag den i kikarsiktet. Men tyvärr var det en Spillkråka som gäckat mig. Har inte sett någon skogsfågel hitintills. Antagligen beror det på det dåliga bäråret. Tillbaka i lägret packar jag ner allt i Ally kanoten och beger mig iväg. Slänger ut ett skeddrag som får släpa efter kanoten och efter två timmar hugger det en Öring. En av dessa kämpar som bjuder på akrobatiska flygkonster. Lite senare hugger ytterligare en Öring. Jag glider förbi en inbjudande sandstrand med egen fors och där slår jag upp lägret på nytt. Gör upp en eld och njuter av utsikten tills regnet kommer. Kryper in i tältet och somnar tidigt.

Tankar om livet: Exclusive Adventure har nu skjutit två björnar på två dagar i markerna jag tillbringar mitt äventyr på. Pratar man om ekologiskt kött så måste nog svenskt viltkött vara den allra renaste formen av ekologiskt. När man dessutom själv nedlägger viltet har man en helt annan respekt för djuret och köttet. Tror inte det finns något matsvinn på viltkött på grund av jägarens respekt för djuret. Det normala matsvinnet är annars hiskeliga trettio procent i Sverige.

Allemansrätten: Allemansrätten gäller inte inom skyddsområden. Där är det ett lagbrott att gå iland med dryga böter som följd. Dessa områden är de militära, fågel och sälskydds områden. Fågelskydden varierar i längd beroende av vilka fåglar som häckar där. Även öar där det inte är fågelskydd, men som man tydligt kan se att fåglar häckar bör man ej gå iland på enligt allemansrättens ledord INTE STÖRA, INTE FÖRSTÖRA.