Skip to main content

Landskapsbild: Stor fjällsjö med vackra fjäll runtomkring
Väder: Molnighet 6/8, Nederbörd 15 mm
Dygn i enskildhet: 19
Föda: Öring, blåbär och kråkbär
Position: Exclusive Adventures marker

Hälsa/känslor: Hela dagen har jag haft yrsel vilket är mindre roligt. Har druckit mer än vanligt och ätit upp en hel fisk. Känns bättre men fortfarande yr.

Klev ur tältet tidigt då jag behövde lätta på blåsan. Upphoppande på en trädstam dyker det upp en nyfiken Hermelin. De tittar storögt på både mig och Daxa och försvinner ned igen. Nyfikenheten gör dock att han gång på gång återvänder för fler nyfikna blickar. Första gången jag ser en Hermelin i det vilda så det är en stor upplevelse. Riktigt vacker och pigg krabat.
Eftersom jag inte mår helt bra åt jag dubbel matranson öring idag. Ingen lycka med fisket idag, men det får man nog räkna med då jag fick två igår. Grillat är nog godast ändå.

Tankar om livet: Varje gång jag blir dålig antar jag det värsta. Slutet är nog nära! Tror min fru kan intyga att jag nog är en aning hypokondrisk. Samtidigt har jag nog nytta av min hypokondri eftersom jag tror varje år är just mitt sista. Det innebär även att jag lever mitt liv så som om det var mitt sista år i livet. Det kan faktiskt vara så också. Varje nyårsafton blir jag lika förvånad över att fortfarande vara vid liv.

Allemansrätten: 1994 infördes allmänt förbud mot vattenskoter eftersom den inte kunde leva upp till allemansrättens ledord om att INTE STÖRA. Men i och med EU var vi tvungna att anpassa lagen och det är numera tillåtet att använda vattenskoter. Men den får bara framföras på allmänna farleder och av Länsstyrelsen anvisade områden. Ett tips! Byt in vattenskotern mot en kajak.