Skip to main content

Landskapsbild: Stor fjällsjö med vackra fjäll runtomkring
Väder: Molnighet 6/8, Nederbörd 20 mm
Dygn i enskildhet: 18
Föda: Öring, blåbär och kråkbär
Position: Exclusive Adventures marker

Hälsa/känslor: Härlig känsla att ta kanoten och glida ut på en solbelyst stilla fjällsjö.

Fortsatt blåsigt när jag vaknade vilket resulterade i mer bärplock. Började faktiskt äta kråkbär igen eftersom jag börjat gilla dess smak och lite variation förnöjer ju. Daxa har också börjat äta bär för ungefär en vecka sedan. Så fort jag stannar för bärplock börjar hon också mumsa i sig.

Till lunch åt vi upp den sista Öringbiten och maten var slut igen. Sent på eftermiddagen mojnade det och vi begav oss snabbt ut för fiske. Efter fyra timmars fiske kunde vi så glatt återvända med två Öringar i mellanklassen. Det började regna och en hel dubbel regnbåge uppenbarade sig på himlen vilken vi fick njuta av på hemfärden till tältet.

Tankar om livet: Vad vill man lämna för avtryck på denna jord när man till slut lämnar in. Min drivkraft är att lämna ett så positivt avtryck som möjligt. Alla har vi det valet att ta ställning till. Därför har jag grundat Äventyrliga Dagen tillsammans med Friluftsfrämjandet och Bergans of Norway. Jag hoppas att den på sikt ska växa till ett eget levande koncept inom hela Friluftsfrämjandet, och att lokalavdelningarna runt om i hela Sverige genomför sina egna Äventyrliga Dagar för utsatta ungdomar som behöver introduceras till friluftslivet.

Allemansrätten: Vid bryggor som ligger utanför tomt gäller allemansrätten, men man får naturligtvis flytta på sig om ägarna kommer och vill nyttja bryggan. Man kan förtöja sin båt, bada och nyttja bryggan. Övernattning i båt får även ske, ungefär som övernattning i tält, men får vara beredd på att genast flytta på sig om ägaren kommer med sin båt. Det ska inte finnas hus inom synhåll. Isåfall får man först be om lov.