Skip to main content

Landskapsbild: Stor fjällsjö med vackra fjäll runtomkring
Väder: Molnighet 8/8, Nederbörd 35 mm
Dygn i enskildhet: 17
Föda: Öring och blåbär
Position: Exclusive Adventures marker

Hälsa/känslor: Regnigt och blåsigt. Skönt att slippa mygg och knott, men svårt att fiska.

Gick upp klockan 04.00 för att ta mig till min depå där jag har extra av det mesta. Gas, hundmat, fiskeprylar och ammunition. Ingen mat dock, inte ens nödproviant. Frestelsen skulle vara alldeles för svår och så bra karaktär har jag nog inte. Jag har kommit till insikt om att mitt äventyr slutar vid midnatt på en lördag och det blir nog svårt att hitta en nattöppen butik som säljer något ätbart då. Lite komiskt är det ju också att jag är ambassadör för 24hourMeals som har så underbart god mat och att jag då valt ett äventyr utan just mat. Testat att slicka på deras klistermärke som sitter på kanoten, men utan resultat.

Har även skiftat kängor idag från Meindl Kampfstiefel som är min favoritkänga till Crispi Hunter. En rejälare och lite varmare känga som faktiskt fungerar bättre när man rör sig i obanad terräng. Jag brukar jobba extra hos Kängspecialisten lite då och då när jag har lite att göra. Så bli inte förvånade om jag står bakom disken där om ni kommer in. De har Sveriges största utbud av kängor och det är kul att höra vad alla människor ska ut på för strapatser.

Det mesta av dagen har ägnats åt bärplockning och här finns det tillräckligt med blåbär och jag kan strunta i kråkbären. Blåbären är som godis och det går nästan inte att sluta plocka. Avslutade dagen med en månskenspaddling. Hur härligt är inte det.

Tankar om livet: Tusen människor kan säga till dig att det du gör är fel eller omöjligt. Att bevisa för de tusen att de har fel, är fel motivationsfaktor. Det enda man ska ge sig på att bevisa är att en människa har rätt, och det är inför sig själv. Hade jag lyssnat på vad andra människor sagt åt mig hade jag inte sysslat med det jag älskar att göra så som jag gör idag. ”Only dead fish follow the stream”

Allemansrätten: Husvagn och husbil får inte parkeras i terrängen eftersom terrängkörningslagen förhindrar det. Däremot går det bra att stanna och övernatta på rastplatser och parkeringsplatser. Normalt högst i 24 timmar eller över helgen, men knappast längre.