Skip to main content

Landskapsbild: Stor fjällsjö med vackra fjäll runtomkring
Väder: Molnighet 8/8, Nederbörd 19 mm
Dygn i enskildhet: 16
Föda: Gräsand, Öring, kråkbär och blåbär
Position: Exclusive Adventures marker

Hälsa/känslor: Mätt och nöjd trots att det mesta gått fel idag.

Regnat en stor del av dagen och det ser ut som det blir fortsatt regn en tid framöver. Nu gäller det att hushålla och klara sig på uppladdade batterier tills solpanelen kan tas fram på nytt. Började dagen med att ta kanoten på en fisketur, men det blåste upp så att jag fick ägna nästan hela eftermiddagen åt att ta mig tillbaka och fisket spolierades. Lufttrycket sjunker rejält vilket inte gynnar fisket, men var tvungen att försöka ändå.

Ingen fisk, men en bäver stack upp huvudet och kollade in mig på nära håll. En flock änder lockade ut mig på vattnet en andra gång, men lyfte tyvärr innan jag kom tillräckligt nära. Dagen avslutades iallafall med en utsökt and som nu hängt i två dygn. Köttsafterna rann ner för fingrarna. Det fina med regnet är det härliga smattret mot tältduken.

Tankar om livet: En av fördelarna man har av att bege sig ut på ensam äventyr är att man får mycket tid till kontemplation och själslig återhämtning. Det som blir mest påtagligt är den tacksamhet över allt det man har i sitt liv. Jag känner stor tacksamhet över den relation som skapades när jag träffade min fru och jag fick min styvson Wiktor på 4 år. Nu fyller Wiktor snart 20 år och har växt upp till en riktig toppenkille. Han tar rollen som mannen i huset när jag är borta och fungerar som min högra hand. Det är för övrigt även Wiktor som översätter allt till engelska och uppdaterar hemsidorna www.meningenmedlivet.nu och www.aventyrligadagen.se.

Allemansrätten: Tack och lov att man inte får använda motoriserade fordon enligt allemansrätten. Inte ens markägaren själv får köra motoriserade fordon på sin egen mark. Det finns dock undantag så som när jägare ska frakta ut vilt och skoter på lederna i fjällen.
Själv anser jag ju att man ska förbjuda motoriserad trafik på vattnet, men förstår att jag där får vika ner mig. Bara hoppas att elmotorerna kommer ersätta de bullriga och illaluktande bensinmotorerna.