Skip to main content

Landskapsbild: Stor fjällsjö med vackra fjäll runtomkring
Väder: Molnighet 5/8, Nederbörd 4 mm
Dygn i enskildhet: 15
Föda: Harr, kråkbär och blåbär
Position: Exclusive Adventures marker

Hälsa/känslor: Nöjd med dagen, otroligt sugen på pannkakor eller nästan vad som helst. Tur att jag har citronpeppar med, men den är snart slut.

Regnet smattrade mot tältduken. Runt klockan 11 upphörde det och vi kröp ur tältet. Fjällade och kokade Harren till lunch och sen började jag packa ihop allting. Dags för nya vyer och upplevelser. Sedan paddlade vi på i fyra timmar, endast avbruten av en hungrig öring som fick göra oss sällskap. Fick två till lite mindre öringar och en fin harr som jag tyvärr tappade, men imorgon blir det fest med både and och öring samt utforskande av nya marker. Såg en havsörn idag som lyfte från en talltopp. Alltid lika kul. Daxa och alla surrande mygg hälsar!

Tankar om livet: Det var bättre förr. Nix, för det första finns det inget förr utan bara en massa nu staplade på varandra. Allting är alltid i ständig förändring. Ingenting är det samma som förut. Förut finns inte heller.
Att motverka förändring är ett omöjligt uppdrag dömt att misslyckas.

Allemansrätten: Ridning och cykling är också tillåtet enligt allemansrätten, men ska lämna företräde till fotgängare ute i naturen.
Man bör också beakta att markskador uppkommer mycket lättare vid cykling och ridning, speciellt när det är mjukt i markerna så som under vår och höst. Här gäller det att anpassa sig till INTE FÖRSTÖRA när man tar sig fram i naturen.