Skip to main content

Landskapsbild: Stor fjällsjö med vackra fjäll runtomkring
Väder: Molnighet 0/8, Nederbörd 0 mm
Dygn i enskildhet: 14
Föda: Fiskmås, Öring, kråkbär och blåbär
Position: Exclusive Adventures marker

Hälsa/känslor: Avslappnad dag inställd på fågeljakt.

Vaknade av blåsten och vi gick upp och lagade frukost. När jag skulle gå ner till vattnet och diska skrämde jag upp en flock med änder. Den riktiga fågeljakten börjar idag och jag studerade därför var de landade. Daxa och jag hoppade ner i kanoten och begav oss iväg. En halvtimmes paddling senare ser jag hur de lyfter och försvinner i fjärran. Bara att styrs tillbaka i 6 sekundmeters motvind och trött kommer jag så äntligen tillbaka till utgångspunkten. Då ser jag två gräsänder längs in i viken och vi paddlar långsamt närmre tills de är inom skotthåll. Skjuter den ena och den andra flyger iväg.

Fiskmåsen förtärdes till middag och den smakade enbart fågel och mycket gott.

Tankar om livet: Har ägnat en del av dagen till att meditera mig tillbaka i mina minnen. En härlig känsla som blir någon sorts halv vaket drömmande tillstånd. Att bege sig tillbaka till trevliga och fina minnen. Att dagdrömma är härligt och något jag var riktigt bra på i min ungdom. Nu finns verkligen tid över för dagdrömmar.

Allemansrätten: Lika viktigt som det är att visa hänsyn till jakten är det att markägaren som bedriver jakt inte låter skyltarna “Jakt pågår” sitta uppe hela jaktsäsongen. Att vara restriktiv med brukande och bara använda dem när faktisk jakt pågår för att även låta allmänheten få tillträde.