Skip to main content

Landskapsbild: Stor fjällsjö med vackra fjäll runtomkring
Väder: Molnighet 0/8, Nederbörd 0 mm
Dygn i enskildhet: 13
Föda: Öring, kråkbär och blåbär
Position: Exclusive Adventures marker

Hälsa/känslor: Kunnat äta mer idag och mattheten har försvunnit.

Vaknade upp till en till dag med strålande solsken. Vi lagade till en stor bit från gårdagens Öring. Sen ut i skogen på en tur för bärplock. En ekorre börjar tjattra i trädet ovanför mig och kastar ner kottskal i huvudet på mig. Förr jagades det mycket ekorre, men idag är de fredade i hela landet. Vi tillbringade eftermiddagen vid stranden och bättrade på solbrännan. Daxa badade en hel del. Så när man ligger där sveper det in en fiskmås över huvudet på mig. Tyvärr ligger geväret i tältet och när jag är tillbaks har han flugit vidare. Kvällen ägnar vi åt fiske från kanoten. Plötsligt får jag syn på fiskmåsen igen. Det är en ungfågel. Kliver iland och smyger fram. Han sitter vid strandbrinken och dricker vatten. Tar in honom i kikarsiktet och han faller död till marken. Under andra världskriget åt man mycket fiskmås och man kan hitta recept på nätet. Nu måste han först hänga minst ett dygn och sen ska det bli intressant att smaka. Har hört att det ska smaka som en blandning av kyckling och torsk. På hemvägen nappade en fin Harr på kroken också!

Tankar om livet: Målet är att ägna alla årets timmar till det man brinner för och tycker är både roligt och utvecklande. Samt att få bidra till en bättre värld genom Äventyrliga Dagen och sprida information om mina hjärtefrågor. Inte bara när man är ute på äventyrsprojekt eller under semestern. Livet är som sagt för kort för att enbart byta tid mot pengar även om det många gånger i livet är nödvändigt. Givetvis även följa med på, leda aktiviteter och utvecklas till en bättre och kunnigare människa i underbara Friluftsfrämjandet.

Allemansrätten: Även i jakttider gäller allemansrätten och man får självklart röra sig i skog och mark. Även när skyltar med ”Jakt pågår” är uppsatta. Men vi måste komma ihåg allemansrättens ledord. INTE STÖRA. Jaktlaget som är ute kan ha ägnat dagar åt att spåra och lokalisera viltet och allt kan lätt spolieras när någon trampar rakt in i händelsernas centrum. Vidare är det med viss fara man då beträder markerna. Allt detta kan så himla lätt undvikas genom att kontakta markägaren och höra sig för.