Skip to main content

Landskapsbild: Stor fjällsjö med vackra fjäll runtomkring
Väder: Molnighet 0/8, Nederbörd 0 mm
Dygn i enskildhet: 12
Föda: Abborre, kråkbär och blåbär samt fiskrom
Position: Exclusive Adventures marker

Hälsa/känslor: För varmt och alldeles för mycket mygg och knott. Snurrar i huvudet när man ställer sig upp för snabbt.

En till lugn dag. Finns inte mycket annat att göra när man nästan smälter bort i värmen. Daxa och jag ligger i tältet utan kläder och springer ner till stranden och hoppar i vattnet med jämna mellanrum. Framåt sextiden blir det bättre, men det tycker även myggen och knotten. Därav tar vi vår tillflykt ut på sjön med Ally kanoten och fiskar. Till bådas vår lycka får vi en stor Öring på kroken. Drillar den i tio minuter för att till slut håva in den. Kvällen avslutas med kokt abborre (kommer aldrig koka abborre igen) och ett himla surrande från flygfäna. Bara man går ut och pinkar släpper man in runt tjugo knott som man sen får ägna en hel del energi för att jaga fatt på. Daxa tittar storögt på.

Tankar om livet: Att i ett meditativt tillstånd förflytta sig tillbaka i sina minnen är en både härlig känsla och en plats för att finna svar på sina frågor om sig själv. Att hitta tillbaka till sin innersta kärna, sitt innersta jag.

Allemansrätten: Klättring ingår också i allemansrätten, men särskild hänsyn måste här tas till de fåglar som häckar på klippor samt den speciella fauna som trivs på klippor. Man får inte anpassa eller göra ändringar i naturen för att skapa klätterleder. Ej heller slå in bultar eller på annat sätt påverka berget. Allt sådant kräver markägarens tillstånd.