Landskapsbild: Stor fjällsjö med vackra fjäll runtomkring
Väder: Molnighet 0/8, Nederbörd 0 mm
Dygn i enskildhet: 9
Föda: Öring, hjortron, kråkbär och blåbär
Position: Exclusive Adventures marker

Hälsa/känslor: Trötta båda två efter en lång dag. Värker i ryggen efter allt paddlande.

Tidig uppgång där jag lämnade kvar Daxa i lägret. Ville testa lockjakt på räv och grävling. Eftersom Daxa direkt börjar yla när jag blåser i lockpipan så kunde hon inte följa med. Man härmar nämligen en skadad mus läte. Efter en timmes lockande kände jag mig dock tvungen att återvända till Daxa. Det var ju första gången vi delade på oss och jag ville försäkra mig om att Daxa hade det bra. Daxa kröp nyvaken ur tältet när jag kom tillbaka.

Vi grillade på vår näst sista Öring kotlett som dock börjat lukta en aning ruttet. Mätta begav vi oss ut på sjön och fiskade resten av dagen utan napp. Vid midnatt återvände vi till lägret och lyckligtvis nappade en liten röding och hoppet om fisk i sjön återställdes.

Tankar om livet: Egentligen är det här Daxas äventyr. Hon fick i höstas en juvertumör och fick genomgå en jobbig operation och två månaders konvalescens. Man vet ju inte om det bildats metastaser eller om hon får fler tumörer så det kändes viktigt att nu få tillbringa äventyret tillsammans med henne. Då började jag spåna på vad hennes drömäventyr skulle kunna vara. Jag kom fram till att en 50 dagar lång hundpromenad i ett av Sveriges vackraste landskap nog borde passa perfekt.

Allemansrätten: Friluftsfrämjandet arbetar aktivt med friluftsmiljö på alla plan. Från lokala ideella personer som arbetar inom sitt respektive kommun till regionalt med anställd personal som bevakar dessa frågor. Friluftsfrämjandet blir också mer och mer tillfrågad om sin åsikt i frågor när utredningar görs. Det är den organisation i Sverige som håller facklan högst i bevarandet av vår allemansrätt och värnandet om strandskyddet och gröna korridorer i stadsnära bebyggelse.
Som medlem i Friluftsfrämjandet hjälper man alltså till att bevara och skydda allemansrätten.