Skip to main content

Landskapsbild: Stor fjällsjö med vackra fjäll runtomkring
Väder: Molnighet 0/8, Nederbörd 0 mm
Dygn i enskildhet: 8
Föda: Öring, hjortron, kråkbär och blåbär
Position: Exclusive Adventures marker

Hälsa/känslor: Vi mår riktigt bra, trots att både fiske och jakt kammat hem noll idag.

Vaknade tidigt och nyfiken på att utforska nya vatten och marker. Sjön vi befinner oss på är väldigt stor och det blir svårt att lokalisera fisken. Började dagen med ett jaktpass men fastnade vid blåbärsris med mogna bär. Det blev en formidabel smakexplosion i munnen. Så himla gott! Strax därpå simmade en storlom förbi och det är sällan man får beskåda dess skönhet på nära håll. Smög närmre för att ta ett kort men då dök hon under vattnet. Under eftermiddagen blåste det upp på grund av solen för att mojna vid solnedgång. Samma mönster varje dag. Därför vilade vi under eftermiddagen. Avslutade dagen med mer jakt och fiske vilket endast belönades med en av de vackraste solnedgångar jag sett.

Tankar om livet: Förväntningar, förutfattade meningar och fördomar. Nästan alla ord med ”för” framför sig bidrar bara till besvikelse och missta ”för”-hoppningar. Men det finns ett ord som man verkligen ska ta till sig och leva efter och det är förutsättningslöst. Låt dig bli positivt överraskad istället för besviken.

Allemansrätten: Allemansrätten står inskriven i grundlagen. ”Alla ska ha tillgång till naturen enligt Allemansrätten.” Mer information om allemansrätten finnar man inte i lagtexter och det närmaste man kommer är Naturvårdsverkets samlade texter som man finner på www.allemansratten.se